В центрі уваги

Класифікація та принципи вибору блендерів за потужністю і функціоналом

Класифікація та принципи вибору блендерів за потужністю і функціоналом

Блендер – це чудовий помічник сучасної господарки. Він дозволяє виконуватися одразу декілька справ. Найчастіше таким пристроям віддають перевагу жінки, що полюбляють готувати, створювати випічку та справжні кулінарні шедеври. Вони мають різне призначення, головне завдання яких – подрібнювати фрукти, овочі, щоб створювати смузі або дитяче пюре для підгодовування малюків.

Різновиди блендерів за потужністю

У продажу можна знайти блендери, які відрізняються своєю потужністю, та використовуються для приготування різноманітних страв.

З якою потужністю варто придбати блендер:

  • Якщо ви використовувати блендер, щоб створювати пюре з варених овочів, можна придбати найпростіший прилад з потужністю 300 Вт.
  • Якщо ви використовуєте прилад, щоб створювати смузі на основі свіжих фруктів та льоду, потрібно віддавати перевагу приладам з потужністю вище 800 Вт.
  • Якщо збираєтесь готувати страви з м'яса, подрібнюючи свинячий фарш у блендері, варто віддавати перевагу приладам з потужністю вище 1000 Вт.

Корисні додаткові функції блендера

Звертайте увагу на кількість насадок, які присутні в комплекті. Найпростіші недорогі прилади. Зазвичай це занурювальні апарати, які не мають додаткової посудини в комплекті. Основне завдання – подрібнювати фрукти, овочі, відварене м'ясо. Зазвичай їх використовують для приготування начинок для пиріжків або пюре для малюків.

Проте, якщо ви досить часто готуєте, обзаведіться універсальним приладом. звертайте увагу на блендери, які доповнюють додатковими насадками. Це можуть бути спеціальні ножі, які обертаються навколо осі, що знаходяться всередині чаші.

Якщо у вас є посудомийна машина, та ви  досить бережно відноситеся до техніки, віддавайте перевагу блендерам зі скляними чашами. Їх можна з легкістю очищувати, використовуючи техніку. Якщо ви досить часто радуєте своїх рідних смачною випічкою, віддавайте перевагу блендерам з насадкою, яка дозволить приготувати крем, збити білки. Зазвичай це насадка, яка нагадує спідничку і надягається на основу, що знаходиться всередині чаші.

Найкраще віддавати перевагу відомим моделям від виробників приладів, яких багато на ринку. Завдяки цьому, навіть під час пошкодження техніки, їх можна буде швидко відремонтувати, через відсутність проблем з постачанням запчастин та деталей. Якщо ж ви придбаєте блендер невідомого китайського бренду, можливо з ремонтом виникнуть проблеми. Не варто сподіватися, що пристрій з маленькою потужністю здатен подрібнити лід для коктейлей. У такому випадку ви ризикуєте зіпсувати прилад, в результаті чого може згоріти мотор.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: техніка, кухня
В тему