В центрі уваги

Класифікація та характеристики змішаних тканин для спецодягу

Класифікація та характеристики змішаних тканин для спецодягу

Спецодяг підкреслює надійність компанії, має брендовий напис та захищає робітника. В залежності від особливостей праці, такий одяг може бути захисним або корпоративним. Другий різновид призначених не тільки для захисту, а щоб підкреслити належність людини до певної компанії.

Різновиди змішаних тканин для виготовлення спецодягу

Під час виготовлення захисного одягу від STG, можуть використовуватися натуральні, синтетичні або змішані тканини. Найчастіше виробники віддають перевагу полотнам змішаного типу, через універсальність, а також кращі експлуатаційні характеристики, ніж у натуральних тканин.

Класифікація тканин змішаного типу для спецодягу:

  • Альба. Це тканина, яку виготовляють з бавовни та поліефіру. Крім цього використовують спеціальний спосіб виготовлення волокон, завдяки чому вони отримують міцність, невелику вагу. Саме тому така тканина не зминається і дозволяє спростити догляд, прання. Її можна прати при дуже високих температурах. Тому досить часто її використовують для виготовлення костюмів медпрацівників.
  • Томбой. Це тканина, яка має спеціальне синтетичне просочення, завдяки чому не збивається та зберігає красивий естетичний вигляд тривалий період часу. Він не має якось певних захисних властивостей, тому використовується для виготовлення корпоративної уніформи.
  • Ріп-Стоп. Головна особливість цієї тканини у стійкості до механічних пошкоджень. Якщо на поверхні з'явився невеликий отвір, то він не збільшиться, навіть при дуже важких фізичних навантаженнях та розтягуванні полотна. Це відбувається завдяки наявності армуючих ниток, які знаходяться у складі полотна. Тканина гігроскопічна та пропускає повітря, що дозволяє шкірі дихати. Полотно використовують для виготовлення верхнього одягу для військових або металургів.

Де придбати тканину для виготовлення спецодягу?

Наразі в Україні є декілька компаній, які виготовляють тканину самостійно або займаються її поставками з різних країн. Компанія STG – це постачальник захисних тканин для спецодягу, який займається доставкою продукції від брендів Daletec з Норвегії, а також Tekstina з Польщі. В асортименті компанії є сучасні мембранні тканини, які дозволяють тілу дихати навіть у жарких умовах. З 2022 року компанія STG працює на європейському ринку, реалізуючи продукцію у деякі країни Європи.

Компанія відома завдяки своїй співпраці з відомими виробниками та промисловцями України, серед яких Укрзалізниця, ArcelorMittal, Укрнафта, Нова пошта. Компанія пропонує тканини для корпоративного спецодягу, або костюмів для металургів, слюсарів. Є спецодяг, призначений для роботи в лабораторії та стійкий до дії кислот, лугів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одяг, Україна
В тему

Останні матеріали