В центрі уваги

Основні несправності японських мінітракторів

Основні несправності японських мінітракторів

Японський мінітрактор - найкращий помічник для фермерів, дачників та аграріїв. Ця техніка славиться своєю витривалістю, універсальністю та невичерпним робочим ресурсом. Однак інтенсивна експлуатація навіть при дбайливому відношенні призводить до зношування двигуна, поршневої групи та ключових систем трактора. Що робити при поломці машини? Насамперед варто відправити трактор на діагностику та придбати деталі, які вийшли з ладу.

q7CFFIyK9srexpQjgaOoQ8kjdkItt_I1zaZlDQqaszWmpk6HZCDdhtO8t4pPJMaYwrdACm0pk0omOx-4QZLPOULncqwi1Bf-6hyGNYhry7669ZiiElgz3hjmexZTn8vfKjV6b9_ozpdfDCJbEM4VOF_INJfswTRx8Hpshnvb2chIro620CsIUNOz6UrZwg

Великою популярністю користуються мінітрактори Mitsubishi. Коштують вони дорожче за європейські аналоги, проте їх ціна виправдана великим функціоналом, витривалістю та надійністю в роботі за будь-яких умов експлуатації.

Щоб вони якнайдовше залишалися працездатними, потрібно:

  • проводити технічні огляди після виконаних робіт;
  • своєчасно виконувати технічне обслуговування, згідно з рекомендаціями заводу виробника;
  • експлуатувати трактор у рамках технічних параметрів для даної моделі;
  • використовувати якісне паливо;
  • використовувати рекомендовані виробником ПММ та ЗІП;
  • при постановці мінітрактора на тривале зберігання, здійснити відповідну підготовку його вузлів та агрегатів.

Типові неполадки мінітракторів

Основні неприємності, які можуть виникнути в процесі експлуатації мінітракторної техніки, можна поділити на такі:

  • різке падіння показників потужності двигуна;
  • перегрів, вібрації, та стукіт двигуна;
  • сторонні звуки шуми при роботі трактора;
  • підтікання мастила, гальмівної чи охолоджуючої рідини;
  • збої в системах кермового управління, зчеплення, гальмування і т.д.

Нестабільна потужність мінітрактора виникає через поломки паливної системи, неправильну роботу системи запалювання, зношування деталей поршневої групи, збій у роботі системи охолодження. Проблемний запуск двигуна відбувається через блокування паливної системи, забруднення клапана, зношення кілець поршня, несправність стартера. Стуки, вібрації та перегрів виникають через неправильне регулювання або знос основних вузлів двигуна. Проблеми паливної системи виникають через надмірне забруднення фільтрів, знос клапанів, поломки підшипників, перегрівання паливної системи, знос сальників і прокладок, використання неякісного палива. Якщо проблему не усунути, то незабаром двигун може вийти з ладу. Також, наприклад, у тракторах Mitsubishi часто виходить з ладу гальмівна система, зчеплення, гідравліка та ходова частина. Якщо їх не ремонтувати, то техніка може повністю вийти з ладу нести небезпеку для оператора. 

Будь-які забруднені елементи прочищаються, а несправні деталі замінюються. Важливо використовувати тільки оригінальні запчастини на мінітрактори Міцубісі, вони максимально сумісні з технікою та мають гарантію виробника. Перед тим, як придбати запчастини на мінітрактор, потрібно звірити її номер та серію, вказані в інструкції з експлуатації техніки. Як правило, японські виробники відзначають в інструкції всі технічні параметри.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, Україна
В тему