В центрі уваги

Айтішники зможуть виїжджати за кордон вже в найближчі місяці. Як стати одним із них?

Айтішники зможуть виїжджати за кордон вже в найближчі місяці. Як стати одним із них?

Питання про виїзд співробітників чоловічої статі IT-компаній за кордон на порядку денному розглядається ще з березня. Проте, остаточне рішення мають ухвалити в найближчі тижні і дійти згоди в заходах повернення, щоб уникнути масового виїзду.

Ще на початку війни великі компанії, такі як EPAM, створювали умови для виїзду своїх співробітниць у закордонні офіси, допомагали у транспортуванні, а для чоловіків надавали можливість змінити офіси зі сходу України на більш віддалені куточки від бойових дій.

Чому ці привілеї тільки для співробітників IT-індустрії?

По-перше, IT-спеціалісти приносять у бюджет країни один з найбільших доходів експорту. Саме ці кошти йдуть на відновлення країни та збільшення воєнного потенціалу. По-друге, саме ця сфера є однією зі складових “плану Маршалла” по відновленню України у післявоєнному періоді, тому для її співробітників надаються певні привілеї.

Спеціалісти IT-сфери України цінуються за кордоном на вищому рівні, більшість компанії заходу та Америки обирають саме співпрацю з нашими спеціалістами.

Як долучитися до лав IT-фахівців?

Принципіальну потребу на сьогодні складають розробники та тестувальники, автоматизатори. Проте для опанування першої професії знадобиться більше ніж рік-півтора скороченого курсу, а краще повна вища освіта. Тому здебільшого обирають тестування чи автоматизацію для швидкої зміни професії.

Якщо тестування більш легке до засвоєння матеріалу, то для вивчення автоматизації доведеться трохи більше докласти зусиль. Проте другий варіант сьогодні більше цінується на ринку праці і більш оплачуваний. Заробітна плата автоматизатора дуже близька до розробника.

Хто такі автоматизатори ПЗ та як ними стати?

Автоматизація як професія виникла не так давно і була направлена на зменшення часу тестування готового продукту на ділянках програми, що повторюються. Таким чином заощаджуються кошти на розробку програмного забезпечення та скорочуються сроки реалізу.

Автоматизатор пише код мовою програмування, тобто частково відноситься і до розробників. І при навчанні цьому фаху більшість часу йде на вивчення мови програмування, опрацювання та закріплення навичок на практиці. Тож слід підбирати школу, яка приділяє більше уваги практичним заняттям. Наприклад, школа “IT Testing School” надає учням можливість практикуватись на рельних проєктах іноземних замовників, оскільки куратори є практикуючими спеціалістами великих IT-компаній. Можна ознайомитись з ними ближче за посиланням: https://it-testing-school.com/qa-automation.

“IT Testing School” займає лідируючі позиції серед освітніх шкіл IT напрямків. Їх учні швидко знаходять роботу, оскільки надаються якісні знання, а матеріали завжди актуалізуються під потреби сьогодення.

Автоматизатор - це сучасна професія, одна з найбільш затребуваних сьогодні на ринку. Долучайтеся до лав спеціалістів, яких потребує більшість компаній. Переходь на www.it-testing-school.com/qa-automation та реєструйся на курс.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему