В центрі уваги

Кілька причин придбати електронну Зелену карту від UKASKO

Кілька причин придбати електронну Зелену карту від UKASKO

Через ситуацію в країні, величезна кількість людей виїхали. Проте частина працівників залишилися в Україні та наразі співпрацюють з закордонними партнерами, доставляючи гуманітарні вантажі та величезну кількість продукції, замовлень.

Що таке Зелена карта та як вона працює?

Автомобільні перевезення закордоном стали популярнішими, ніж залізничні. Це пов'язано з тим, що величезна кількість морських портів України зараз не працюють, тому більшість товарів перевозиться закордоном, з використанням залізничного та автомобільного транспорту. Щоб приїхати на території іншої держави, використовуючи власне авто, потрібно мати всі дозвільні документи. Зокрема це Зелена карта, яка представляє собою страховий поліс, дія якого поширюється на деякі європейські країни. Варто зазначити, що Зелену карту підтримують 48 європейських країн, а також Молдова та Азербайджан. Таким чином, виїжджаючи на території цієї країни, варто придбати Зелену карту, бо в інакшому випадку водій ризикує переплатити за отримання цього полісу на митниці, або взагалі повернувся додому ні з чим.

Які витрати покриває Зелена карта:

  • Варто зазначити, що є величезна кількість обмежень, які стосуються цього різновиду страхування. Він зовсім не такий, як звичайна автоцивілка, що діє на території України.
  • Поліс, який можна придбати за посиланням https://ukasko.ua/insurance/green-card компенсує певну суму на ремонт автомобіля. З використанням цього різновиду страхування не можна покрити витрати на лікування водія або постраждалих.
  • Зазвичай може виплачуватися сума, яка трохи менша вартості збитків. У такому випадку власнику автомобіля доведеться доплатити різницю самостійно з власної кишені.

Як оформити Зелену карту?

Існують декілька варіантів, що дозволяють отримати цей страховий поліс. Перш за все, можна відвідати страхову компанію, яка займається таким різновидом страхування. Можна оформити цей поліс на кордоні, тобто на митниці. Але вартість може бути трохи вищою, ніж у страхових українських компаній. Саме тому, перед тим як поїхати в іншу державу, краще за все ознайомитися з вартістю такого страхування.

Найбільш простим варіантом, який не потребує величезних витрат часу, можна вважати оформлення від компанії UKASKO. Для оформлення документу не потрібно їхати в страхову службу та витрачати власний час. Потрібно внести лише відповідні дані у форму, та отримати електронний номер, QR-код, який повністю відповідає звичайним паперовим варіантам. Щоб пройти митний контроль на своїй власній машині, доведеться надати працівниками митниці QR-код, який сканується з використанням спеціального обладнання. Таким чином, працівник митниці бачить, що водій внесений у єдиний реєстр СБУ та дійсно має відповідну реєстрацію. Такий спосіб отримання суттєво спрощує маніпуляцію, та дозволяє у стислі терміни виїхати за кордон.

Переваги електронної Зеленої карти

Варто розуміти, що зовнішній вигляд та оформлення документу повністю співпадають з затвердженим на законодавчому рівні. Номери паперових та електронних полісів беруться з єдиного реєстру та знаходяться у певній послідовності. Зовсім неважливо, має водій паперовий варіант полісу або електронний.

Тепер для оформлення страхового поліса не варто нікуди їхати, та чекати в черзі. Достатньо 3-5 хвилин власного часу та внесення всіх необхідних даних у спеціальну форму, яка представлена на сайті UKASKO. Це чудовий варіант для постійно зайнятих людей, які більшість часу знаходяться на роботі, та не мають кількох годин, щоб поїхати в страхову компанію та придбати поліс, що дозволить уберегти себе, працюючи за кордоном.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему