В центрі уваги

Габаритними воротами обмежили рух на вулиці, що з’єднує Луцьк і Липини

Габаритними воротами обмежили рух на вулиці, що з’єднує Луцьк і Липини

На перехресті вулиць М.Кривоноса та Теремнівська у селі Липини Підгайцівської громади з 1 вересня рух транспортних засобів висотою більше 2,5 метри обмежать габаритними воротами.

Також заборонять в’їзд з вулиці Теремнівська на вулицю Кривоноса, - інформує пресслужба Підгайцівської громади.

Це зменшить інтенсивність руху у спальному районі та допоможе зберегти дорожнє покриття, яке після поточного ремонту вщент знищене вантажівками, що безперебійно курсують і вдень, і в ночі.

Мешканці житлових комплексів «Коста Брава», «Волошковий дім», «Липинський +» та власники приватних будинків неодноразово зверталися до Підгайцівської сільської ради щодо впорядкування руху на вулиці Кривоноса, оскільки вона за останні роки перетворилася на автомагістраль, де курсують усі авто, які їдуть на авторинок, до Епіцентру, на фермерський ринок, що діє щосуботи на площі біля «Глобуса».

Водії намагаються скоротити свій шлях і обирають й так понівечену дорогу на вулиці Кривоноса, уникаючи руху проспектом Відродження, де чимало світлофорів та обмежувачів швидкості.

Рух вантажного транспорту по вулиці М.Кривоноса і раніше був обмежений дорожніми знаками «рух вантажних транспортних засобів заборонено», але водії ігнорували дію цих знаків і постійно використовували це шлях, як транзитне з’єднання з містом Луцьк.

Мешканці будинку «Коста Брава» не можуть вільно виїхати із двору, бо потік автомобілів створює небезпеку і для водія, і для пішоходів, які намагаються перейти дорогу. Вони навіть перекривали дорогу, аби звернути увагу на цю проблему. Ливневі води, які часто збираються на дорожньому полотні та рух важкогабаритного транспорту швидко зводить будь-які спроби ремонту дороги нанівець.

Заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь розповів, що у липні 2022 року виконком Підгайцівської сільської ради на прохання липинців та поліцейських офіцерів громади, які постійно фіксують там порушення правил дорожнього руху, прийняв рішення виготовити коштом громади проєктну документацію та встановити габаритні ворота висотою 2, 5 метри.

Разом з тим, у сільській раді вже підготували проектно-кошторисну документацію на поточний ремонт вулиці Кривоноса і вже збираються оголошувати тендер, аби встигнути виконати роботи до кінця року.

На цій ділянці дороги Волинська обласна військова адміністрація планує у наступному році зробити капітальний ремонт, де, окрім ремонту дорожнього покриття, робитимуть укладання мереж водовідведення, тротуари, освітлення, аби уникнути підтоплень перинатального центру.

Тож аби зберегти дорожнє полотно на даному етапі – доки посадовці знайдуть кошти, а це близько 42 мільйонів гривень, будуть встановлені габаритні ворота з боку вулиці Теремнівська.

З проспекту Відродження є знак «рух вантажного транспорту заборонено», однак вантажівки продовжують їхати, оскільки у районі є поштові відділення, ведеться будівництво багатоповерхівок. Тож за потреби, доставити вантажі великогабаритному транспорту можна в даний район з вулиць С.Крушельницькоі та Європейської у селі Липини та з вулиці Відродження міста Луцьк.

У Підгайцівській сільській раді отримали усі необхідні дозволи від відповідних служб, тож водіям варто буде звернути увагу на зміни у схемі руху через вулицю Кривоноса із 1 вересня 2022 року.

Проблему руху транзитного транспорту через житлову зону Липинського масиву, який активно забудовується 10-поверхівками, можна було б вирішити відремонтувавши відрізок дорожнього полотна з вулиці Карбишева (район авторинку) на Об’їздну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, дорога, Підгайці
В тему

Останні матеріали