В центрі уваги

Чи діє трансдермальний пластир для контрацепції

Чи діє трансдермальний пластир для контрацепції

Трансдермальні пластирі відносяться до інноваційних засобів лікування. Важко назвати їх поширеними: в деяких пацієнтах пластирі викликають запитання щодо їхньої ефективності та зручності. Але досвід останніх років показує, що цьому засобу можна довірити власне здоров’я. Трансдермальний пластир забезпечує повільне проникнення діючої, тобто лікувальної речовини в організм. Механізм схожий на крапельницю. Корисна речовина потрапляє під шкіру, там утворюється депо (запас), звідки ліки певний час продовжують поступати в кровообіг. Пластир «Евра» призначений для контрацепції. Це зручний та надійний засіб планування вагітності.

Які бувають трансдермальні пластирі

Перші пластирі з’явилися як засіб лікування нікотинової залежності. Сьогодні інноваційний медичний продукт використовуються в декількох напрямках, і в кожному з них трансдермальний пластир визнаний як ефективний та безпечний:

  • знеболення;
  • лікування запалень нестероїдними препаратами;
  • контрацепція.

Механізм дії однаковий. Пластир містить лікувальну речовину, яка вивільняється та всмоктується шкірою. Принципово важливо, щоб це відбувалося поступово. Тому пластир залишається на шкірі до тижня і виконує свою роботу без зусиль з боку пацієнта.

В чому зручність трансдермального пластиру

Ключова перевага полягає в тому, що в людині немає потреби контролювати лікування. Для контрацепції вкрай важливо приймати таблетки вчасно, тож жінці потрібно постійно пам’ятати про це. Як показали дослідження, близько половини жінок забувають прийняти одну таблетку протягом циклу, близько п’ятої частини забувають прийняти дві, ефективність контрацепції при цьому зменшується. Пластир гарантує лікування, незалежно від умов, в яких перебуває людина. Потрібно лише правильно його наклеїти та вчасно поміняти.

Як діє «Евра»

Трансдермальний пластир «Евра» містить два гормони, доля яких поступає до кровообігу у визначеній кількості. Пластир містить більше діючої речовини, ніж потрібно, тому не варто хвилюватися, що при певних умовах організм отримує гормонів менше за потрібну норму. Контроль кількості діє автоматично. Пластир наклеюється раз на тиждень. В які самі дні треба замінити пластир, докладно описано в інструкції. Для ефективного планування вагітності вкрай важливо дотримуватися схеми. Дослідження показали, що за ефективністю трансдермальний пластир не просто успішно конкурує з оральною контрацепцією. За рахунок «автоматичного» прийому пластир є більш ефективним.

Як користуватися трансдермальним пластирем «Евра»

Пластир треба наклеїти на чисту суху шкіру. Не рекомендовано обробляти ділянку спиртом чи миючими засобами, з якими могла б вступити в реакцію діюча речовина. Шкіра повинна бути здоровою, не пошкодженою – її стан безпосередньо впливає на ефективність засобу. При виборі ділянки треба врахувати рекомендації, зазначені в інструкції. Зазвичай пластир наклеюється на верхню частину тіла. Зовнішня сторона пластиру захищена плівкою, тож приймати душ можна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему