В центрі уваги

Велосипедисти із Підгайцівської громади за 5 годин проїхали півсотні кілометрів до Дня Прапора. ФОТО. ВІДЕО

Велосипедисти із Підгайцівської громади за 5 годин проїхали півсотні кілометрів до Дня Прапора. ФОТО. ВІДЕО

Понад 150 велолюбителів із Підгайцівської громади до Дня Прапора України подолали більше 50 кілометрів маршруту, який пролягав через села громади.

Про це інформує пресслужба Підгайцівської громади.

Велопробіг «Сила в єднанні», який тривав 5 годин, стартував цьогоріч із села Липини, де перші учасники урочисто підняли блакитно-жовтий стяг, заспівали Гімн України та колоною, у супроводі Поліцейських офіцерів Підгайцівської громади, медика та техпідтримки, рушили до Підгайцівської сільської ради.

Об’єднавшись із новими учасниками, велосипедисти заїхали спочатку у Лище, де, поповнивши свої ряди, виїхали у село Романів. Ця ділянка шляху була найважчою через дрібний дощ та гористу місцевість – частину шляху їхали на підйом. Тож зробили технічну зупинку у селі Верхівка, аби дочекатися усіх, хто відстав.

Інша частина шляху була легшою. Тим більше, що господині Романівського старостатинського округу приготували гостям канапки та бідон з  джерельною водою. Після Романова і Звірова – половина шляху була подолана, тож Вишнів та Борохів проїхали на одному диханні.

До слова, у Романові, на чолі із старостою Василем Грудіком, долучилися велолюбителі із села Хорлупи та Пальче – цього року маршрут вирішили скоротити, тож туди не заїжджали.

У Піддубцях зробили зупинку біля місцевого стадіону, де якраз тривав футбольний турнір в рамках Чемпіонату Луцького району на підтримку ЗСУ.

Після дружнього виконання «Ще не вмерла України, ні слава, ні воля», до якого долучились місцеві велосипедисти – учасники вийшли на фінішну пряму і рушили у Гаразджу до Волинського лісового селекційно-насіннєвого центру, де усіх чекав запашний куліш та інші пригощення.

До фінішу приїхало майже 100 велосипедистів. Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк урочисто закрив велопробіг «Сила в єднанні 2022» та зазначив, що заходи, у яких беруть участь одночасно представники усіх старостинських округів Підгайцівської громади – хороший приклад єднання громади.

Заступник Підгайцівського голови та натхненник цьогорічного велотуру Леонід Гроголь подякував усім за участь та додав, що мріє, аби наступний велопробіг у Підгайцівській громаді був ще масштабнішим та вже на честь Перемоги України у війні з рашистами.

Попри те, що організатори повідомляли учасників про можливість транспортування велосипедів та втомлених велогонщиків вантажним автобусом, з дистанції ніхто не зійшов - усі приїхали своїми колесами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Підгайці
В тему