В центрі уваги

У Піддубцівській амбулаторії нова лікарка – Чемна

У Піддубцівській амбулаторії нова лікарка – Чемна

Нового лікаря у Піддубцівську амбулаторію знайшли у військовій частині. Лікарка-терапевтка після декретної відпустки та переїзду, разом з чоловіком-анестезіологом, до Луцька, не змогла влаштуватись за спеціальністю, тому понад рік працювала медичним психологом в одній із військових частин.

Про це інформує пресслужба Підгайцівської сільської ради.

Нині Тетяна Борисівна Чемна тішиться, що змогла повернутися до свого фаху і тепер лікуватиме не лише душі. Після завершення Тернопільського національного медичного університету пані Тетяна працювала терапевткою у Київській Республіканській клінічній лікарні Міністерства охорони здоров’я України, пізніше переїхала за чоловіком – військовим лікарем на Львівщину, а звідти – до Луцька.

У Піддубцівській амбулаторії сьогодні людно – хтось вже отримує консультацію у лікаря, хтось проходить медогляд перед школою та перед поїздкою у санаторій. Місцеві мешканці кажуть, що дуже чекали появи лікаря, бо їздити за консультаціями до обласного центру зараз не дуже зручно і дорого. Тож тепер просять заступника Підгайцівського сільського голови Леоніда Гроголя подбати про те, щоб ще й стоматолог міг надавати послуги на місці, в амбулаторії.

Тетяна Чемна розповідає, що вона, як терапевтка, обслуговуватиме доросле населення громади, надаватиме невідкладну допомогу усім категоріям населення, незалежно від того з ким підписана угода, обстежуватиме та консультуватиме, направлятиме до вузькопрофільних спеціалістів.

Також в амбулаторії є кілька ліжок у стаціонарі тож є можливість проводити медичні маніпуляції.

Підписати декларацію з Тетяною Чемною доросле населення зможе із четверга 11 серпня. При собі необхідно мати мобільний телефон, паспорт та ідентифікаційний код. Наразі лікар прийматиме із 9.00 до 17.00 у будні.

Староста села Олександр Романюк вирішив підписати декларацію з лікаркою серед перших, аби відновити можливість отримувати медичні послуги. Користуючись моментом, попросив виміряти тиск і одразу зрозумів, що нехтувати візитами до лікаря не варто, навіть коли самопочуття – нормальне.

Тож тепер мешканці Піддубцівського, Борохівського та Звірівського старостинських округів матимуть свого лікаря і отримуватимуть належний рівень медичних послуг. Однак питання щодо сімейного лікаря, який має обслуговувати дітей, відкрите.

Леонід Гроголь зазначає, що наразі є кандидатка, яка готова працювати на 0,25% ставки, тобто фактично приїжджати у Піддубці – двічі на тиждень. Пошуки сімейного лікаря на повну ставку для Піддубцівської амбулаторії продовжуються.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Лікарі, Підгайці
В тему