В центрі уваги

Переваги та особливості використання металевих стелажів

Переваги та особливості використання металевих стелажів

Складські приміщення на підприємствах та в компаніях призначені для зберігання товарів. Продукція, яку там тримають, відрізняється за габаритами, вагою, робочими характеристиками. Для її розкладання й зберігання з метою подальшого перевезення чи використання необхідні спеціальні конструкції. Важливо, щоб за їх допомогою було зручно не лише складати, а й систематизувати всі наявні товари. Це сприяє простому й швидкому пошуку.

Для складів будь-яких компаній та підприємств, незалежно від виду діяльності, купують стелажне обладнання. Це універсальні вироби, популярні всюди, де потрібно зберігати та розташовувати в сприятливих умовах різні вантажі, предмети. Здебільшого вибирають збірно-розбірні конструкції з металу. Вони вважаються найстійкішими до зовнішніх впливів, довговічними та міцними.

Які бувають різновиди

Стандартне обладнання складається з кількох модульних елементів, які збираються в одну лінію. Кількість секцій та їхню довжину легко змінювати, щоб підлаштувати систему під конкретний товар чи особливості складського приміщення. Металевий стелаж – універсальний та зручний продукт, випускається в широкому асортименті різновидів. Завжди можна знайти варіант для конкретних умов зберігання та певної продукції.

Існує багато різновидів систем для зберігання товарів. Там, де постійно використовується дуже велика кількість вантажів та потрібно забезпечити вільний доступ до всіх секцій, зручними будуть палетні фронтальні. Ці стелажі призначені для палет різних типів та габаритів. Монтуються в одинарний або подвійний ряд, розташовуються в кілька ярусів там, де не вистачає площі для розміщення.

Для офісів, гаражів чи дуже маленьких складських приміщень краще обрати поличні стелажі з металу. Це конструкції, виготовлені зі стійок із розміщеними на них полицями. Не бояться корозії, адже робляться з оцинкованої сталі. Існують також мезонинні стелажі (вони виглядають як збірна багаторівнева система). Найкраще підходять для розміщення штучних товарів, особливо у складах із високими стелями.

Які головні переваги

Саме металеві стелажі вважаються найпрактичнішими, такими, що підходять для будь-якого підприємства. Завдяки великій кількості різновидів їх використовують всюди, де є потреба в зберіганні та систематизації товарів, обладнання, предметів, матеріалів.

Варто виділити такі переваги використання металевих стелажів:

  • стійкість до корозії. Цього вдається досягти завдяки нанесенню оцинкованого чи спеціального полімерного покриття;
  • висока міцність. У цьому плані метал набагато витриваліший, якщо порівнювати з деревиною чи пластиком. Він здатен витримувати великі чи навіть екстремальні навантаження;
  • просте збирання. Система за своєю структурою нагадує конструктор. Збирають її так само. Але все ж для безпеки та зручності цей процес краще довірити професіоналам;
  • доступна вартість. Особливо помітно, якщо порівнювати з моделями, зробленими з дерева.

За потреби металеві стелажі легко розбираються. Необхідність у цьому виникає, наприклад, коли їх треба перенести чи перевезти з одного місця на інше або перебудувати склад. Властивості металевих конструкцій дуже різноманітні. Користувач може керувати ними так, як захоче, застосовуючи схеми за навантаженням чи призначенням.

Чому варто обрати

Сучасні виробники пропонують дуже багато форм та модифікацій металевих систем для зберігання. Внаслідок цього забезпечується естетична привабливість будь-яких виробів. Їх можна використовувати де завгодно. Стелажі гармонійно поєднуються з обстановкою виставкового залу або офісу, незалежно від їхньої площі та особливостей товарів, які демонструються.

Металевий стелаж зручно встановлювати будь-де, адже він не займає багато місця. Його легко скласти й організувати так, як хочеться, щоб підлаштувати під інтер’єр та конкретну обстановку. Розташовані таким чином товари будуть завжди легкодоступними. Сам процес експлуатації дуже простий та максимально зручний. Ці переваги оцінить будь-який користувач.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему