В центрі уваги

КРАІЛ організувала громадське обговорення розвитку ігрової індустрії

КРАІЛ організувала громадське обговорення розвитку ігрової індустрії

2022 рік для індустрії азартних ігор розпочався з публічного обговорення чинного законодавства та розвитку бізнесу в цілому. Організатором виступив державний регулятор (КРАІЛ), а в обговоренні взяли участь представники ліцензованих операторів, профільної асоціації GC-UA та експерти ринку. В загальному було проаналізовано діюче законодавство, виявлено ключові його недоліки. Однак більшість аналітиків сходяться в думці, що найближчі роки гральний бізнес буде розвиватись, сектор, інвестиції та сукупний економічний ефект зростатимуть.

Ключові недоліки профільного законодавства

В ході обговорень спеціалісти виділили ключові моменти в профільному законодавстві, котрі потребують перегляду та доопрацювань. На думку представників БК Леон, багатьох учасників, які досі не отримали ліцензії стримує складний процес підготовки заявки та необхідного пакету документів.

Представники GC-UA виділили наступні моменти, які потребують коригування:

  • відсутність у профільному законі поняття «організація та проведення азартних ігор»;
  • перегляд норми «500 метрів». Експерти вважають, що вона недоцільна, створює проблеми для бізнесу, зважаючи на розташування найбільших готелів у містах;
  • оптимізація розрахунків, можливість використання електронних коштів та криптовалют;
  • запровадження щоквартальної оплати ліцензії;
  • оптимізація зворотного зв’язку з КРАІЛ.

Експерти інформаційного порталу з актуальними бездепозитними бонусами українських покер-румів https://ua1.com.ua/pokerrooms-bonuses/bez-depozita також підтримують позицію щодо оптимізації процесу ліцензування. Вони вважають, що налагоджена система електронного документообігу спростить процедуру видачі ліцензії, а значить збільшить кількість бажаючих її отримати.

Серед проблемних питань в ході обговорення також назвали відсутність можливості брати ігрове обладнання в оренду, недоліки роботи єдиного реєстру лудоманів, пробіли в процесі верифікації.

Податкові зміни

Ключовим невирішеним питання досі залишається прийняття податкового законопроекту. За словами аналітиків, понад 20 іноземних інвесторів вже готові зайти на український ринок, однак тільки після зниження податкового тиску на гральний бізнес. 

В ході обговорення також обговорили масштабний проект Dunaya Resort Ukraine, котрий запустять на Одещині вже навесні 2023 року. Це перше місто-курорт з екологічною філософією, на території якого буде розміщено 95 готелів, гральна зона та інші інфраструктурні об’єкти. Реалізація подібних проектів підтверджує прогнози експертів стосовно подальшого розвитку та розширення сектору азартних ігор.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали