В центрі уваги

Проведення закупівель на Прозоро

Проведення закупівель на Прозоро

Сайт Прозорозо являє собою майданчик, на якому проходять державні закупівлі по всій території України. Система являється досить новою для держави, але надає можливість всім бажаючим прийняти участь онлайн у тендерах, відкритих торгах, аукціонах та закупівель. Щоб розпочати в Прозоро пошук, достатьно ввести назву товару або матеріалу.

Інструкція з використання сайту

Для того, щоб почати пошук необхідно зареєструватися та ввести данні користувача:

  • офіціальну назву підприємства;
  • електрону адресу та код ЄДРПОУ;
  • телефон;
  • придумати пароль, який ніхто не буде знати.

Після реєстрації замовник повинен погодитися на обробку персональних данних, після чого перейти до електронної пошти для підтвердження реєстраціїї.

Далі треба перейти до власного кабінету та заповнити необхідні поля. Завершувальним етапом реєстрації е підписання письмової угоди із електронним майданчиком або оплата за реєстрацію за допомогою банківського платежу.

Етапи створення закупівлі

Щоб створити закупівлю на сайті https://zakupki.com.ua/, необхідно зайти у розділ «Мої закупівлі» та натиснути кнопку «Мої закупівлі». При створенні закупівлі замовнику необхідно вказати наступні дані:

  • найменування товару чи послуг;
  • бажану вартість;
  • завантажити тендерну документацію.

Проведення закупівель

Коли система Прозоро автоматично визнала переможця аукціону, починається наступний етап. Надалі замовник визначає спроможність виконавця виповнити усі тендерні вимоги. Якщо за якоїсь умови виконавець не підходить по ознакам, замовник взмозі перейти до розгляду наступного виконавця.

Після заверешння аукціону замовник публікує оголошення про завершення з зазначенням фірми переможця. Також замовник повинен надати оголошення про віповнення або невиповнення договороу. В цьому оголошенні необхідно ввести наступні данні:

  • товар або послуга, виставленна на закупівлю;
  • ціну товару;
  • ім’я виконавця;
  • дату виконання договору або причину, за якої він не був виконанний.

Що повинен робити постачальник на Прозоро

Найперший крок для постачальника ничим не відрізняється від дій замовника. В особистому кабінеті дані для внесення трохи відрізняються. Постачальник, як і замовник також повинен підписати договір або внести певну суму за реєстрацію.

Участь постачальника у торгах

Для того, щоб прийняти участь в аукціоні, постачальник повинен обрати оголошення, яке приверне його увагу и зацікавить. Далі йому необхідно ознайомитися з тендерними умовами. Якщо постачальника все влаштовує, він повинен натиснути кнопку «прийняти участь». Надалі постачальник отримає лист, де буде зазначено час і дата торгів. 

Системою Прозоро встановленно, що обрання товару проводиться за самою низькою ціною. Саме тому постачальник повинен вказати найменшу вартість товару або послуги. 

Интернет-платформа «Прозоро» досить нова система в країні, але вона дозволяє здійснювати покупки за найвигіднішою ціною та дає можливість участі усім зареєстрованним користувачам запропонувати саме свій товар або послугу. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, торгівля
В тему