В центрі уваги

3 основні проблеми, які виникають при роботі з китайськими постачальниками, та спосіб їх вирішити

3 основні проблеми, які виникають при роботі з китайськими постачальниками, та спосіб їх вирішити

Доступна ціна на сировину та готову продукції в Китаї дозволяє розширити асортимент та закуповувати товари по вигідній ціні. Налагодити співпрацю з китайськими постачальниками непросто через різність культур, велику відстань між країнами, непорозуміння через незнання мови, тому українські покупці часто зіштовхуються з проблемами при роботі з постачальниками з Китаю.

Затягування та зрив термінів постачання

Більшість виробників заявляють, що можуть виконати замовлення в короткі терміни, але мало з них дотримуються обіцяного. Швидкість виробництва залежить від кількох факторів:

  • сезону;
  • завантаженості фабрики;
  • професійного рівня працівників заводу;
  • наявності всіх необхідних матеріалів.

Зазвичай, коли китайські постачальники кажуть, що замовлення виконають через 1 місяць, то можна додати 2 тижні. Враховуйте, що на китайські свята перестають працювати і логістичні компанії. Якщо вантаж не був відправлений перед вихідними, він застрягне на складі на весь період свят. 

Доставка товарів з m3cargo в Україну дозволить мати чітке уявлення про терміни надходження вантажів та краще планувати закупівлі. Спеціалісти компанії проконтролюють замовлення, терміни його постачання та попередять про свята або затримки у виробництві.

Реальні дані відрізняються від наданих постачальником

На вартість митного оформлення та доставки впливають дані пакувального листа:

  • вага;
  • об’єм;
  • кількість;
  • габарити.

Багато китайських постачальників надають недостовірні дані. Найчастіше зустрічаються помилки при вказанні ваги та об’єму товару. Невірні дані можуть призвести до того, що продукція не вміщатиметься у замовлений контейнер для перевезення. Доведеться нести додаткові витрати на заміну контейнера на більший за розміром або відправку залишків товару збірним вантажем.

Погана упаковка товарів

Не всі фабрики надають якісну упаковку. В більшості випадків потрібне повне перепакування, щоб зберегти цілісність товарів.

Особисто проконтролювати якість пакування неможливо, тому є ризик отримати продукцію пошкодженою. Щоб його уникнути, рекомендовано співпрацювати з компанією, яка проконтролює якість пакування. При необхідності працівники М3Cargo допакують або перепакують товар, щоб він доїхав неушкодженим.

Співпраця з Китайськими постачальниками відкриває багато перспектив для налагодження бізнесу в Україні, але вимагає пильної уваги та контролю кожного кроку. Досвідчена команда спеціалістів М3Cargo візьме клопоти по роботі з партнерами та доставкою вантажу на себе, щоб ви могли займатися розвитком своєї справи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: торгівля, китай, Україна, Бізнес
В тему