В центрі уваги

Знімні та незнімні зубні протези та їх особливості

Знімні та незнімні зубні протези та їх особливості

Хворі зуби не завжди вдається врятувати. Сучасна стоматологія допомагає повернути красу посмішки завдяки протезуванню. Зубних протезів ціна залежить від типу та матеріалу, з якого їх виготовляють.

Незнімні зубні протези

Незнімні протези кріпляться на обточені зуби. Протезування коронками застосовується для відновлення втрачених та захисту слабких зубів.

Якщо у пацієнта немає кількох зубів поспіль, встановлюється міст. Він складається із з'єднаних в один ряд коронок. 

Незнімні коронки та мости роблять на замовлення, виходячи з індивідуальної форми зубів. Для їх виготовлення використовуються різні матеріали:

  • метал;
  • металокераміка;
  • кераміка;
  • діоксид цирконію;
  • оксид алюмінію

Металеві протези відрізняються міцністю. Вони менш схильні до зносу, але з естетичних міркувань цей тип вже практично не використовують.

Протезування зубів із використанням металокераміки дуже поширене. Його популярність обумовлена ідеальним співвідношенням ціни та якості. Колір коронки з металокераміки виходить природним.

Безметалева кераміка імітує емаль максимально точно завдяки правильно підібраному кольору та схожій текстурі. Керамічні коронки довго зберігають білизну і мають більш тривалий термін носіння в порівнянні з металокерамічними конструкціями.

Діоксид цирконію — естетичний та надійний матеріал для виготовлення зубних протезів. Найчастіше використовується для передніх зубів, проте за бажанням пацієнта встановлюється і замість жувальних.

Оксид алюмінію виглядає як напівпрозора білувата субстанція. Готову конструкцію візуально не відрізнити від натурального зуба. Оксид алюмінію має максимальну міцність.

Знімні зубні протези

Знімні протези підходять пацієнтам, які не мають більшої кількості зубів. Їх зручно самостійно вдягати та знімати. Знімні зубні протези можуть встановлювати на верхню чи нижню щелепу, а за повної відсутності зубів — на обидві. Вони можуть бути бюгельними або пластинковими.

Бюгельні зубні протези — спеціальні металеві дуги, що з'єднують ліву та праву частини. Кріпляться вони до сусідніх зубів.

Знімні пластинкові протези спираються на ясна. Їх основа виготовляється із твердого акрилу або м'якого нейлону.

Травми, хвороби, карієс можуть призвести до втрати зубів. Протезування, проведене досвідченими фахівцями клініки «32 Dent», допоможе повернутися до повноцінного життя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, лікування
В тему