21 Жовтня 2019
Новини

Які помилки ми робимо, коли чистимо зуби

Які помилки ми робимо, коли чистимо зуби

Через неправильне чищення зубів може знижувати ефективність цієї важливої гігієнічної процедури, а також провокувати деякі небезпечні захворювання.

Про те, як чистити зуби правильно і уникнути найпоширеніших помилок розповіли стоматологи – повідомляють Новости Ю.

Існують люди, які вважають, що не слід змивати зубну пасту після чистки зубів. Стоматолог Дмитро Шумаков каже, що це приблизно те ж саме, як не змивати шампунь після намилювання волосся на голові. «Корисні речовини, які містяться в складі зубної пасти, відмінно накопичуються на поверхні зубної емалі при правильній щоденного чищення зубів, тому пасту, звичайно ж, потрібно змивати», - зазначає фахівець.

Ніна Янькіна, стоматолог, додає, що найголовніша помилка - це недостатня за часом чистка. Лікар радить озброїтися секундоміром і відміряти дві або три хвилини, щоб не завершувати процедуру завчасно.

«Але це не єдина помилка. Багато людей не стежать за появою зубного нальоту. Тобто, вони можуть чистити зуби довго, але недостатньо якісно. Слід перевіряти ефект від чищення перед дзеркалом. Ще одна помилка - багато людей дуже сильно тиснуть на щітку і тим самим стирають зубну емаль. Інша крайність - слабкий натиск. Так ви навряд чи видалите наліт», - розповідає лікар.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, цікаво знати, зуби
В тему

Останні матеріали