В центрі уваги

«Страждатимуть українці», - Микола Федік про піднятті ціни на газ

«Страждатимуть українці», - Микола Федік про піднятті ціни на газ

Попри підписаний Меморандум між Кабміном і «Нафтогазом» про непідняття тарифів, ціна на газ однаково росте.

Про це зазначив радник заступника голови Луцької районної ради, депутат Луцької міської ради Микола Федік, - інформує Луцька райрада.

«Підписаний Меморандум – такий собі цирк. Ті олігархи, які володіють облгазами, надалі будуть отримувати надприбутки, а страждатимуть українці», - зауважив Микола Федік.

З його слів, для індивідуального споживача газу ціна становить 7,42 гривні за куб, але це сума без врахування транспортування та розподілу газу.

«На черговій сесії Луцької міської ради ми приймали рішення про недопущення росту цін за розподіл газу, оскільки «Волиньгаз» має намір підвищити ціну за розподіл газу втричі: з 1,887 гривень за метр кубічний до 5,388 гривень за кубометр. Збільшення тарифу на розподіл призведе до збільшення тарифу на теплопостачання щонайменше на 22%, а фінансове навантаження ДКП «Луцьктепло» по місячній платі за розподіл природного газу виросте з 9,7 млн грн до 26 млн грн.

Але жодних об’єктивних підстав для підвищення ціни немає. Вважаємо, що газовики скористалися ситуацією і піднімають вартість своїх послуг. Зрозуміло, що обґрунтувань ніхто не надав, тому Луцька міська рада звернулася до НКРЕКП з проханням не затверджувати нову ціну на розподіл газу, а лишити її тією ж, що зараз», - розповів депутат.

Крім того, в архівах пошукають документацію, на основі якої «Волиньгаз» отримав у власність газорозподільчі системи.

«Свого часу газова інфраструктура, в тому числі газорозподільчі системи, будувалися за кошти державного та місцевого бюджетів, а у деяких містах та селах люди створювали кооперативи та власним коштом проводили газові мережі. А тепер вони мають платити за те, що провели їх?!», - обурюється Микола Федік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Луцька районна рада, луцьк, Волинь, ціна на газ, газ
В тему

Останні матеріали