В центрі уваги

«Слуги народу» передали майже 3000 книг у бібліотеки Луцького району

«Слуги народу» передали майже 3000 книг у бібліотеки Луцького району

Депутати фракції «Слуга народу» передали 2950 примірників багатоманітних книг для Луцької міської централізованої бібліотечної системи.

29 жовтня в Центральній міській бібліотеці для дорослих «слуги» подарували книги на історичну тематику, а також навчальні, художні та дитячі.

Як зазначив очільник фракції партії «Слуга Народу» в Луцькій міській раді Роман Бондарук, культурний розвиток лучан – це дуже важливо, адже завдяки цьому зростає освітній рівень мешканців міста.

«Книги є одним з основних чинників розвитку. Для міста це дуже важливо, адже за освіченими лучанами – минуле, теперішнє і майбутнє. А без хорошої освітньої бази містян Луцьк не матиме перемог», - сказав він.

До слова, Роман Бондарук кілька років активно займається культурним розвитком міста. Він є одним із засновник Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» в Луцьку.

«На моє переконання, через читання ми зможемо виховувати наших дітей у патріотичному дусі. Взагалі читання - це одне з тих видів дозвілля, яке розвиває особистість. Як, наприклад, спорт, читання книжок, пізнання мистецтва, екскурсії тощо», - зауважив очільник фракції «Слуга народу» в Луцьку.

«Луцька міська централізована бібліотечна система внаслідок завершення об’єднання громад значно розширилася. Вона становить мережу з 25 публічних бібліотек, з яких 13 – бібліотеки-філії у селах, що дуже потребують оновлення літератури. Нині воно необхідне всім бібліотекам. Це на часі, це важливо. Тому ми вдячні пану Роману, депутатській фракції «Слуга народу» за цю увагу до культури та бібліотек», - сказала директорка міської централізованої бібліотечної системи Марія Назаревич.

До слова, такі дарунки депутати від «Слуги народу» планують зробити системними. До всього ж, як резюмував Роман Бондарук, нині влада опікується розвитком бібліотечної системи, тому в 2020 році з держбюджету виділили 82 млн коштів на поновлення книжкового фонду в бібліотеках України.

Книги

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, бібліотеки, слуга народу, луцька міська рада
В тему