В центрі уваги

Рейдерам закони не писані: у Горохові міська рада шукає орендарів у котельні, які їй не належать

Рейдерам закони не писані: у Горохові міська рада шукає орендарів у котельні, які їй не належать

У Горохівській громаді міська влада чинить рейдерське захоплення котелень, які опалюють школи. Котельні є комунальною власністю Луцької районної ради і передані на баланс комунального підприємства «Райтеплобуд».

Проте Горохівська міська рада 10.09.2021 року прийняла рішення №12-12/2021, відповідно до якого розпочала процедуру передачі цих котелень в оренду через аукціон, - йдеться на сайті райради.

З цього приводу у Луцькій районній раді відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, яку очолює депутат райради Микола Романюк.

Під час засідання з’ясувалося, що дані котельні перейшли у власність Луцької районної ради відповідно до рішення районної ради від 15.12.2020 №1/9. Крім того, вони перебувають в оренді, що підтверджується відповідними договорами оренди, які діють до 2023 року.

«Фактично вони вкрали чуже майно, рейдерським чином захопили котельні і опалювальний сезон під загрозою зриву. Там вже є орендарі, які мають договори, вони опалюють школи, а Горохівська міська рада шукає нових орендарів на початку опалювального сезону. Це нонсенс!», - сказав Микола Романюк.

Голова комісії наголосив, що Горохівська міська рада не є власником даних приміщень котелень, вони не перебувають в її користуванні чи управлінні, а тому не має права розпоряджатися чужою власністю, тим більше передавати в оренду об’єкти, які вже перебувають в оренді.

«Чим сильна держава? Коли у ній дотримуються законів, а коли горохівські чиновники паплюжать законодавство України, то це веде до руйнування державності. 

Очевидно, що посадові особи органу місцевого самоврядування не зважають на норми Законів України та керуються виключно якимось «своїм» звичаєвим правом. Горохівські можновладці вже вкотре показали, що закони писані не для них і вони не збираються їх дотримуватися», - зауважив Микола Романюк.

Нагадаємо, на минулому тижні зі стоянки місцевого АТП представники Горохівської міської ради викрали автобус Луцької районної ради.

За підсумками засідання комісії було підтримано звернення до поліції, СБУ, прокуратури, Волинської ОДА та обласної ради з проханням вжити заходів для забезпечення дотримання законності працівниками правоохоронних органів при розгляді заяви про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 289 КК України, а також  посадовими особами та депутатами Горохівської міської ради Луцького району Волинської області у здійсненні ними управлінської та господарської діяльності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, Луцька районна рада, горохів
В тему