В центрі уваги

«Колкам дуже потрібний інвестор», - депутат Луцької райради Микола Васага

«Колкам дуже потрібний інвестор», - депутат Луцької райради Микола Васага

4 грудня Луцька районна рада VIII скликання відзначатиме перший рік своєї діяльності після об’єднання Луцького, Горохівського, Рожищенського, Ківерцівського та частини Маневицького районів.

Про це йдеться на сайті райради.

Нагадаємо, нова рада складається із 54 депутатів, які представляють різні політичні сили, і звітують перед виборцями про підсумки першого року каденції.

Звітує депутат від «Слуги народу» Микола Степанович Васага.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА. Народився 10.03.1963р. Родом із Дніпропетровщини. У 1968 році родина переїхала на Волинь, звідки родом батько. Навчався у луцькій школі №10. Профтехосвіту зварювальника здобув в училищі №1, згодом закінчив Тернопільський фінансово-економічний інститут.

Приватний підприємець, займається виготовленням штучних ялинок. Проживає в смт. Колки. Одружений, має 5 дітей.

Член фракції «Слуга народу».

Член комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району.

- Коли стало відомо про приєднання Колок до Луцького району, Ви підтримували такий територіальний устрій?

- Я безпосередньо брав участь в опитуванні мешканців Колківської громади щодо приєднання до Луцького району. Майже усі, з ким спілкувалися, були за приєднання. Так склалося, що Колки «конкурують» з Маневичами вже багато років, тому люди бажали бути частиною Луцького району, як і я.

- Ви балотувались лише у Луцьку районну раду?

- Політична партія «Слуга народу» висунула мою кандидатуру у депутати Колківської селищної ради та Луцької районної. Я пройшов в обидві, але обрав діяльність в районній раді і не шкодую про це, бо бачу, що депутати незалежно від політичної приналежності працюють на громади.

- Як представник Колківської громади у Луцькій районній раді, які головні завдання поставили для себе як депутат?

- Після реформи децентралізації до Колок приєдналися сільські ради із доволі мізерними бюджетами. Основними наповнювачами бюджету є лісгосп та фермерське господарство «Баффало». Треба думати над наповненням казни громади, а вихід бачу у залученні інвесторів. Ще одне важливе завдання – ремонт доріг. Завдяки президентській програмі «Велике будівництво» у Колках ремонтують дорогу, тротуари, освітлення…

Крім того, у селах Колківської громади немає газу, але, зважаючи на нинішню ситуацію із тарифами на енергоносії, можу сказати, що це вже не проблема, а, навпаки, плюс.

- Чим приваблива Колківська громада для інвестора?

- Земельними ділянками, водоймами, біля яких можна облаштувати рекреаційні зони, зелений туризм… Інвестор дуже потрібний Колкам.

- Які рішення районної ради вважаєте важливими?

- Звісно, це надання соціального житла. Взагалі, я вважаю: усе, що лишилося від Радянського союзу треба віддати у приватну власність, бо усі ті приміщення руйнуються, а могли б приносити кошти до бюджету. Я багато їжджу Україною і це дуже кидається в очі. Для чого тримати об’єкти без господаря? А тим більше, коли мова йде про пустуючі ФАПи. Вони руйнуються, розкрадаються і це чудова ідея передати їх для місцевих мешканців, для спеціалістів, які потребує громада.

Крім того, знаю, що голова Луцької райради Олександр Омельчук має намір від виручених коштів з аукціону створити депутатський фонд для матеріальної допомоги мешканцям громад, які опинилися в скрутних обставинах. Якщо нам вдасться цю ідею реалізувати, то ми будемо чи не першою районною радою, яка, попри невизначеність повноважень, дійсно працює для людей.

Але відсутність депутатського фонду не заважає мені допомагати людям, які звертаються.

- Що хотіли б зробити для Колківської громади до кінця каденції?

- Маю намір активно долучитися до створення парку відпочинку у Колках, зведення сцени у ньому. На жаль, дітям у Колках немає чим зайнятися і куди піти, тому я б дуже хотів, аби у нашій громаді активно почали розвиватися гуртки. Директор існуючого будинку культури має ще іншу зайнятість і йому явно не до дітей. Музична школа є, але вона немає особливої підтримки. Син приїжджає додому, каже, немає куди піти, окрім як в бар.

До речі, у нас в громаді ще є велика проблема із продажем сурогату. Як на мене поліція у цьому плану бездіяльна, тоді як люди спиваються і це усе на очах у підростаючого покоління. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, Луцька районна рада
В тему

Останні матеріали