В центрі уваги

Як у Луцькому районі боротимуться з борщівником

Як у Луцькому районі боротимуться з борщівником

Депутати Луцької районної ради затвердили цільову програму боротьби із борщівником Сосновського на території Луцького району на 2022-2025 роки. «За» проголосувало 40 депутатів.

Про це інформують у Луцькій райраді.

«Внаслідок масового розповсюдження рослин борщівника Сосновського на території ряду місцевих рад Луцького району створилася загроза втрати земель для сільськогосподарського виробництва та заподіяння шкоди здоров’ю місцевого населення.

Рослини борщівника Сосновського містять фурокумарини та фотоактивні сполуки, які викликають під час контакту зі шкірою людини важкі дерматити, схожі на опіки. Через 1-2 дні пошкоджена поверхня тіла досягає декількох сантиметрів, важко гоїться, загострює появу інших шкірних захворювань», йдеться у програмі.

Орієнтовна потреба в коштах для виконання заходів Програми на 2022 – 2025 роки становить 220,00 тис. грн.

Фінансування Програми буде здійснюватись за рахунок коштів районного бюджету, місцевих бюджетів, на території яких розповсюджений борщівник, а також за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Фінансувати заходи Програми необхідно, виходячи з фактичного обстеження території, ураженої борщівником, та з проведенням всіх розрахунків норм витрат хімічних речовин для боротьби з борщівником за рахунок джерел не заборонених законодавством.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Луцька районна рада, луцьк, Волинь
В тему

Останні матеріали