В центрі уваги

У громадах Луцького району знищать зарослі борщівника

У громадах Луцького району знищать зарослі борщівника

Луцька районна рада спільно із народним депутатом Вячеславом Рубльовим ініціює програму боротьби із борщівником на території району.

Про це голова райради Олександр Омельчук розповів у Боратині під час зустрічі із головою громади Сергієм Яручиком, - йдеться на сайті райради.

«Ми їздимо громадами району і бачимо, що є величезна проблема із борщівником. Ситуація така, що у деяких селах його висота сягає 4-5 метрів! Тому на рівні районної ради ми ініціюємо створення програми боротьби із борщівником, а згодом, сподіваюсь, таку програму приймуть на рівні області і з ініціативи нардепа Вячеслава Рубльова – на рівні держави», - наголосив Олександр Омельчук.

За словами радника голови Юрія Ройка, боротьба із борщівником Сосновського полягає у його скошуванні та знищенні хімікатами.

«Після реформи децентралізації уся відповідальність за те, що коїться в громадах, лягає на громади, в тому числі мова йде про борщівник. Ціна питання для громади – 30-40 тисяч гривень», - зауважив Юрій Ройко.

Як розповів керуючий справами Андрій Лев, згідно проекту програми Луцької районної ради боротьби з борщівником Сосновського, на ці заходи передбачається 30 тисяч гривень з бюджетів територіальних громад.  Програму розглядатимуть депутати райради на найближчій сесії у кінці вересня.

Народний депутат Вячеслав Рубльов переконаний, що у боротьбі із борщівником потрібна командна робота усіх рівнів влади, лише тоді буде результат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, Луцька районна рада
В тему

Останні матеріали