В центрі уваги

На Волині в одному із сіл зупинка «оживе» дитячими малюнками

На Волині в одному із сіл зупинка «оживе» дитячими малюнками

Яскрава зупинка громадського транспорту на вулиці Паркова у селі Лище незабаром буде готова. Нині студенти технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету під керівництвом Юфімюк Віти Василівни  та Станюк Наталії Василівни та учні Лищенського ліцею, малюнки яких стали прототипом ілюстрацій на стінах нового «артоб'єкту», завершують внутрішнє оздоблення та розпочали розмальовувати зовнішні стіни павільйону.

Про це інформує пресслужба Підгайцівської сільради.

Для студентів-дизайнерів, за словами їх наставників, це цікавий досвід, адже малювати акрилом на поверхнях таких розмірів доводиться не часто. Під час занять вони більше уваги приділяють комп’ютерному дизайну, а тут робота в інших умовах, іншими фарбами, у масштабі. Акрилові фарби – яскравіші, краще тримаються на поверхні.

Староста села Лище Олена Голубович розповіла, що після того, як малюнки будуть завершені, їх покриють лаком, щоб вони на довше збереглись та радували око мешканців та гостей села.

Студенти нанесли малюнки на стіни, збільшивши їх у масштабі, відтворили колористику та стиль юних художників, які теж взяли фарби до рук та промальовували елементи своїх персонажів, щоб додати малюнкам максимальної схожості з оригіналом.

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько не втримався і теж зробив кілька мазків на малюнках та додав, що «казкова» зупинка зробить центр села ще привабливішим та веселішим.

«Я дякую адміністрації ЛНТУ, що відгукнулися на нашу пропозицію та влаштували своїм студентам корисну практику, а нашим дітям допомогли поділитися своїм талантом з односельцями.

Сьогодні одна дівчинка розповіла, що дуже засмутилася, коли у перші дні не побачила своєї роботи на фасаді зупинки, але коли сьогодні її запросили, разом зі студентами, нанести ескіз малюнку на стіну, не могла приховати радості. Сподіваємося, погода дасть нам можливість завершити усі роботи на наступному тижні й ми матимемо ще одну гарну фотозону», - підсумував посадовець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, ЛНТУ
В тему