В центрі уваги

На Волині депутати просять відремонтувати аварійну дорогу в рамках «Великого будівництва»

На Волині депутати просять відремонтувати аварійну дорогу в рамках «Великого будівництва»

Депутати Підгайцівської сільської ради просять включити до переліку об’єктів капітального ремонту в рамках програми «Велике будівництво» вулицю Центральна у селі Лище.

Звернення направили у Волинську обласну державну адміністрацію, Службу автомобільних доріг у Волинській області та Державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області». Про це інформує пресслужба Підгайцівської сільської ради.

Рішення про звернення депутатів до вище згаданих відомств прийняли під час чергової сесії, яка відбулась 15 вересня 2021 року.

Народні обранці звертають увагу на незадовільний стан дорожнього покриття та висловлюють занепокоєння стосовно рівня безпеки автомобільної дороги місцевого значення О 030532/Т-03-09/-Веснянка-Звірів-Романів-/Н-22/-Романів-Воротнів-Лище-/М-19/, км 29+350-км 32+100, Луцький район, Волинська область.

Заступник Підгайцівського сільського голови Олександр Бляшук розповів про критичний стан цієї дороги, яка є центральною вулицею в селі Лище і слугує єдиним сполученням між селами громади, районним та обласним центром. Місцеві мешканці часто скаржаться на якість дорожнього покриття та аварійність через ями на дорозі.

Аби розв'язувати проблему, ще у червні вирішили виготовити проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт вулиці Центральна, врахувати при цьому й облаштування тротуарів, і за можливості – велосипедних доріжок.

«Проєкт вже майже готовий, тому ми звертаємось до посадовців Волинської обласної державної адміністрації, народного депутата України Валерія Стернійчука та служб автомобільних доріг з проханням знайти можливість у 2022 році відремонтувати дорогу в рамках Програми Президента України «Велике будівництво» коштом державного бюджету, оскільки для громади, яка опікується інфраструктурою 20-ти сіл, сума не посильна», - зазначає посадовець.

Депутат Підгайцівської сільської ради Святослав Карбовський під час засідання планово-бюджетної комісії звернув увагу на те, що дорога потребує ямкового ремонту вже у цьому році, оскільки пошкодження та руйнування покриття проїзної частини (вибоїни, тріщини, просідання) є дуже значними, що безпосередньо негативно впливає, в першу чергу, на безпеку дорожнього руху та безпеку жителів громади. Тому у звернення додали ще й прохання до дорожників ліквідувати вибоїни у найкоротші терміни, ще у цьому році.

Директор Комунального Підприємства при Підгайцівській сільській раді Михайло Котов інформував, що цьогоріч силами комунальників аварійні ділянки автошляху замощували власними силами, однак через насичений рух, вибоїни з’являються що два тижні.

«У Лищі пошкоджена основа дороги, яку можна замінити лише в процесі капітального ремонту. Тоді розломи, тріщини та, як наслідок – ямкуватість, зникнуть», - наголошує головний комунальник громади. - «Нове дорожнє полотно, після капітального ремонту, може служити до 15 років, за умови, якщо там не буде їздити великогабаритний транспорт».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, дорога, ремонт доріг, депутати
В тему

Останні матеріали