В центрі уваги

«Ми готуємо не найманих працівників, а власників бізнесу»: в Луцькому ЛНТУ знайомилися з «першачками»

«Ми готуємо не найманих працівників, а власників бізнесу»: в Луцькому ЛНТУ знайомилися з «першачками»

У Луцькому НТУ зустрілися з новими студентами-«першачками», яких цьогоріч в університеті – 1300.

1 вересня, у День знань, на території вишу їх вітали з початком нового етапу в житті митрополит Луцький і Волинський Михаїл, нардепи Ірина Констанкевич та Вячеслав Рубльов, голова Волинської облради Григорій Недопад, заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, заступниця міського голови Ірина Чебелюк, ректор ВНУ ім. Лесі Українки Анатолій Цьось, депутат облради Володимир Бондар та директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Розпочалася посвята з цікавого флешмобу. Цьогоріч українці відсвяткували 30 років незалежности нашої країни, тому студенти вишу утворили собою цифру 30, а всередині нуля зробили букву U – університет, Україна. Все це зафіксували з квадрокоптера.

Священники Волині прочитали молитву, аби новий навчальний рік був вдалим як для студентів, так і для викладачів. А опісля владика Михаїл освятив усіх присутніх і благословив на нові звершення.

Ректорка університету Ірина Вахович вручила подяки 17 студентам-першокурсниками, які сумарно набрали 190 і більше балів на ЗНО та вступили в ЛНТУ.

«Сьогодні наш університет є університетом змін і динаміки. Ми робимо все, аби вам тут було комфортно та якісно. Для цього ми відбудовуємо спортивний коплекс з басейном, який стартує з січня 2022 року,оновлюємо середовище, будуємо інноваційні парки, подаємо проєкти на артхаби й робимо багато иншого.

Це свято має назву «Незалежні в ЛНТУ». Це не означає, що ви незалежні від відповідальности, а навпаки – тепер ви маєте показати відповідальність, самостійність, наполегливість і завзяту працю. Це забезпечить вам ту впевненість, про яку ви мрієте. Нині ви стартуєте, і ми підготували для вас доріжку, до того маратону, який триватиме 5 з половиною і більше років. Але бігти доведеться вам. Ми ж допоможемо, розкажемо, як потрібно робити», - сказала Ірина Вахович.

Також ректорка додала, що наразі технічні університети світу є полюсами росту кожної країни, тому ЛНТУ є полюсом росту Волині.

«Якщо ви тут, то це означає, що у вас прикладний розум, ви маєте ті знання, якими не володіють инші. Ви обрані, з цим вас і вітаю. Ми ж зробимо все, аби вам тут було успішно та комфортно. Ми готуємо не найманих працівників, а власників бізнесу», - додала вона.

Опісля для гостей заходу виступив драйвовий Роман Скулинець, без якого волиняни вже не уявляють будь-якого свята, та підготували різноманітні танцювальні та співочі дарунки.

Далі першокурсники, загадавши бажання, відпустили у небо повітряні кульки, які символічно були блакитного та жовтого кольорів. Також на святкуванні студентів і їхніх батьків частували смачним кулешем.

Проте справжньою родзинкою посвяти стала дискотека, адже тут студенти мали змогу не лише відірватися перед початком навчального року, а й ближче познайомитися й знайти собі нових друзів.

Посвята

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ЛНТУ, луцьк, Волинь, освіта, Ірина Вахович, свято
В тему