В центрі уваги

Як у Луцькому НТУ відсвяткували 55-річчя

Як у Луцькому НТУ відсвяткували 55-річчя

У Луцькому НТУ яскраво відсвяткували поважний ювілей – 55-річчя університету.

2 липня на території вишу зібралися сотні гостей випускників-ювелярів, які залишили рідні стіни ЛНТУ ще 25 та 40 років тому, а також приїхали й партнери з університетів Польщі та Португалії.

«Ми маємо змогу поринути разом з вами у неповторну історію», - розпочали захід ведучі.

З нагоди святкування на території вишу розмістили кілька фотозон, фудкорт, місця для відпочинку, а факультети насмажили 120 кілограмів запашного шашлику.

Урочиста частина розпочалася з привітання митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

«Вітаю усіх, хто асоціює себе з Луцьким НТУ. Нам сьогодні 55 років! Була в мене думка, що тут щось таке змінюється, чого не було раніше в університеті. Тут була скляна перегородка, якої зараз немає. Знаю, що це Ірина Михайлівна (ректорка ЛНТУ, - від кор.) «прорубала» вікно в Європу», - зазначив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Опісля до вітального слова запросили ректорку ЛНТУ Ірину Вахович.

«Ми – осередок технічного розуму на Волині й гордимося цим. Безмежно вдячна, що ви мені доручили бути ректором вишу після такої поважної особи, як-от Божидарник Віктор Володимирович, який створював цей університет. Дякую за вклад, який він зробив для Луцька та й Волині загалом.

Насправді дуже хочу, аби всьому моєму колективу було комфортно. Проте розумію, що це трішки складно. Чому? Бо комфорт – це не розвиток, а зі мною має бути прогрес. Дякую тим, хто поруч. Разом ми динамічно рухаємося вперед. На сьогодні режим університету – це 24/7», - зауважила Ірина Вахович.

Опісля вона додала, що до кінця 2021 року планують модернізувати спортивний комплекс Луцького національного технічного університету з басейновою частиною і хочуть збудувати стадіон. Окрім цього, в планах є безліч проєктів, які планують втілити в життя.

«Ще за Віктора Володимировича в університеті панувала сімейна атмосфера. Погодьтеся з цим. Тут завжди було дуже комфортно та була повага один до одного. І я хочу це відновити та впевнена, що нині ми стартуємо з цим процесом», - наголосила ректорка ВНЗ.

Голова Волинської облради Григорій Недопад також привітав присутніх із 55 річницею університету. Насамперед він зауважив, що дві п’ятірки – це начебто й багато, але водночас й нічого.

«Коли раніше вітав пані Ірину, то зазначив, що коли університет матиме 95, хочу, аби вона особисто запросила мене. Вона пообіцяла, а обіцянки потрібно дотримувати. Але хочу привітати усіх з новим ректором. Ви чули, що за 15 хвилин промови вона 10 говорила про ті речі, які вже зробила тут та про ті, які планує робити. Я її дійсно люблю, поважаю і боюся, адже як тільки в нас бюджетна комісія, як у мене дзвінки, у нас тільки вільні лишки, як відразу є нові пропозиції. Добре, що є людина, яка вдихнула нове життя в університет», - зазначив Григорій Недопад.

Заступниця мера Луцька Ірина Чебелюк подякувала за потужну роботу університету та за те, що в ЛНТУ готують першокласних спеціалістів, які є базою в організації життя області та міста.

«Точно знаю, що всі, хто дотичний до закладу, пережили історію. Для вас це певний спогад, емоції, які ви бережете все життя. Ми тішимося з того, що маємо в Луцьку один з найпотужніших вишів в Україні», - підкреслила Ірина Чебелюк.

Також на святі нагороджували викладачів Луцького НТУ за заслуги на благо вишу.

Опісля гості заходу могли смакувати стравами з фудкорту та насолоджуватися спілкуванням.

Насамкінець на сцені організували відкритий мікрофон, де охочі могли співати, виступати або ж сказати слова вітання.

55-річчя Луцького НТУ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, ЛНТУ, свято
В тему