В центрі уваги

Вибираємо ортопедичний матрац для дитини

Вибираємо ортопедичний матрац для дитини

Правильний фізичний розвиток дитини залежить від багатьох факторів. Зокрема, дуже впливає спальне місце. Якщо ліжко обрати можна швидко, то матрас не завжди. До того ж існує велика кількість різних варіантів. Найбільшою популярністю користуються ортопедичні матраци, при використанні яких, дитяче тіло отримує всі необхідні умови для гармонійного розвитку. Придбати подібний товар можна не тільки в спеціалізованій торговій точці, але й за допомогою інтернету.

Основні види

На сучасному етапі можна зустріти різноманітні варіанти матраців, якими можна користуватись дитині, наприклад:

  • Пружинні - існують моделі з незалежним блоком пружин, та скріпленими між собою частинами. В першому випадку кожен блок має окреме розташування, він складається з кількох сотень елементів і поміщається в спеціальний мішок специфічної форми. Позитивний момент в тому, що матрас не провисає, довго тримає форму, але дуже важкий. Моделі, де пружинний блок однорідний, можуть бути зручними, але швидко втрачають форму. 
  • Безпружинні - таких варіантів більше, однак хочеться згадати про матраци з наповнювачем із кокосового полотна, поролона або спіненого поліуретану. В першому випадку використовується екологічний матеріал, який називається койра. Його змішують з латексом, бо матрац буде занадто жорстким. Спінений поліуретан і поролон входять в розряд досить дешевих наповнювачів, але вони кращі за аналоги в даному сегменті.
  • Латексні - можуть містити натуральний або штучний латекс. Експерти рекомендують подібний матрац вибрати дитині, бо він являється гіпоалергенним, гарно повторює форму тіла, довго зберігає свої якості. Та звертати увагу варто на натуральний латекс, штучний значно гірший, поступається основними характеристиками.

Останнім часом стали популярними наповнювачі з піни, що має ефект пам’яті. Переваг багато, та недоліки теж є і вони суттєві. Такий наповнювач містить формальдегіди, тому варто гарно подумати перед тим, як робити остаточний вибір.

Рекомендації щодо вибору

Матраци, які називають ортопедичними, бувають різних видів, так само і наповнювачі. Звертати увагу також варто на такі критерії, як:

  • розміри,
  • наявність чохла і його якість,
  • виробник,
  • супровідна документація.

Якщо всі пункти задовольняють, то можна придбати. Багато батьків намагаються знайти універсальні варіанти, вони теж існують. Зокрема, комбіновані матраци, де дві сторони мають різні характеристики. Вони служать довше і підходять для різних вікових груп. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, діти
В тему