В центрі уваги

Сьомого серпня в акваторії Дніпра стартував кубок України з вітрильного спорту

Сьомого серпня в акваторії Дніпра стартував кубок України з вітрильного спорту

В минулу суботу, сьомого серпня, мешканці прибережних мікрорайонів міста Дніпра побачили в акваторії річки десятки вітрил. Це був старт кубка країни з вітрильного спорту, в якому беруть участь яхти олімпійського класу. 

Базою для проведення даних змагань став відомий яхт-клуб Січ, куди водночас з'їхались майже п'ятдесят учасників вітрильних перегонів, вони представляють осередки цього виду спорту в різних областях країни. 

Вітрильні перегони в Дніпрі, хто бере участь та як це відбувається

Цьогоріч в кубку країни беруть участь представники таких регіонів України: місто Дніпро, Запорізька, Кіровоградська, Тернопільська, Харківська, Київська, Донецька, Одеська, Миколаївська, Полтавська, Дніпропетровська області. До участі у вітрильних перегонах допущені яхти олімпійського типу, класів: Laser Radial, Finn, Laser, а також змішані екіпажі швертботів чотириста сімдесят. Крім цього, позмагаються й вітрильні дошки RSX. Цьогорічні вітрильні перегони за кубок України триватимуть чотири дні, до десятого серпня, включно. Перегони стартують кожного дня о пів на дванадцяту годину дня. За умови, що погода не зіпсується, за чотири дні пройде дванадцять перегонів. За їх кінцевими результатами і буде визначено переможців змагань. Організатори дали роз'яснення, з якого випливає, що дощ не створює перешкод, а от від вітру залежить багато чого, зокрема, напрям дистанції, так як стартувати потрібно, виключно, проти вітру, а його штормові пориви здіймають хвилю, яка створює небезпеку для учасників перегонів.

Перспективи для переможців вітрильних перегонів

Як повідомив спортивний портал https://meta.ua/uk/sport/, за кінцевими результатами змагань, буде відібрано вісім найкращих екіпажів вітрильних яхт, а от вже вони, в майбутньому, будуть представляти нашу країну в міжнародних змаганнях цього класу яхт. Тож, учасникам є за що поборотися, побажаємо їм удачі та достойного вітру в помічники.



Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали