В центрі уваги

«І на 15 сотках землі можна заробляти гроші», - власник персикового саду Леонід Гнатюк

«І на 15 сотках землі можна заробляти гроші», - власник персикового саду Леонід Гнатюк

У селі Колодеже Городищенської громади уже четвертий рік подружжя Гнатюків вирощує персиковий сад. Попри те, що деревця молоді, вони щедро плодоносять – господарі збирають по 7 тонн соковитих персиків за сезон.

Леонід та Раїса Гнатюки розповідають, що давно мріяли про садок біля будинку, а чотири роки тому наважились на 15 сотках землі посадити персики і не прогадали, - йдеться на сайті Луцької райради.

«Вже посаджено майже 500 дерев, ще досадимо, поки площа дозволяє. І на 15 сотих можна заробляти гроші, не маючи гектарів поля», - каже Леонід Гнатюк.

На запрошення господаря голова Луцької районної ради Олександр Омельчук та народний депутат Вячеслав Рубльов побували в обійсті колодеженських садівників і були приємно вражені від масштабів саду, підходів до вирощування та результатів, яких вдалося досягти за невеликий проміжок часу.

«Честь і хвала людям, які вирощують нетрадиційні для Волині культури, такі як персик. Сім’я Гнатюків – унікальні люди, вони ризикнули і змогли домогтися того, що цей сад не лише приносить естетичне задоволення, а й фінансовий результат. Саме такі люди повинні мати підтримку від держави, а то кошти діляться між двома-трьома земельними олігархами, а прості люди їх не бачать», - поділився враженнями голова райради Олександр Омельчук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, Сад
В тему

Останні матеріали