Поради

Японські двері в інтер’єрі. Як вибрати японські двері?

Японські двері в інтер’єрі. Як вибрати японські двері?

Японський стиль – це не ієрогліфи на стіні та карликове деревце на комоді. Схід – лаконічний мінімалізм, витонченість та не набридлива естетика, яка проявляється в кожній деталі інтер’єру.

 

Тим, хто хоче оформити кімнату у східному стилі, слід дотримуватися основних правил: натуральні (або ті, що імітують натуральні) матеріали, світлі стіни, мінімум низьких меблів.

Важливу роль у японському стилі грають двері. Проте вони відмінно вписуються не лише у кімнату, оформлену на тему Сходу, а і у сучасних квартирах, додаючи легкості та ексклюзивності інтер’єру.

 

Обираючи двері в японському стилі, вам потрібно знати:

 

Східні віяння у сучасному дизайні

Найкраще вибрати розсувні двері за принципом перегородок чи складні двері (ширми або гармошки). Проте орні двері також можуть доповнити стилістику.

При відтворенні японського стилю в інтер’єрі головне – передати енергетику Сходу. Легкі двері можуть стати головним акцентом, який задає тон і характер дизайну.

 

Матеріал та форма

Легкість – одна з однак східного стилю. Ігноруйте масивні двері з сосни, дуба чи вільхи. Доречніше виглядатимуть двері ПВХ або двері екошпон. Не купуйте глухого полотна. Задану тему підкреслять двері з рівним матовим склом. Дизайнери рекомендують обирати скло без візерунків. Проте, якщо в інтер’єрі кімнати бракує стилізованих деталей, сміливо купуйте двері з декоративними елементами.

В геометрії полотна повинні переважати прямі перпендикулярні лінії. Лиштви – прямокутні, без країв складної форми. Недоречно виглядатиме оздоблення фільонками та складними багатошаровими рамами.

 

Палітра кольорів

Контраст тонів – одна з найяскравіших характеристик у японському інтер’єрі. Скористайтеся цим методом при виборі дверей. До білих і світлих стін личитимуть двері кольору венге, чорні (неро) або темно-сірі. Ваші стіни насичені або складних і темних відтінків? Зверніть увагу на палітру білого: білий льон, вибілений дуб, білий ясен. Забудьте про жовті, руді і червоно-коричневі тони – такі фарби не відповідають стилю.

Вдалого ремонту!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему