В центрі уваги

Біла кухня: всі плюси і мінуси

Біла кухня: всі плюси і мінуси

Сучасна біла кухня — це розмаїття форм, поєднань і типажів. Багато господинь мріють про неї, але так і не наважуються обладнати, оскільки існує стереотип, що це дуже непрактично. Розгляньмо, які ж виділяють переваги та недоліки кухні, дизайн якої виконано у білих тонах, і чи справді такий страшний світлий колір, як ми звикли думати.

У чому переваги білої кухні

Модні тенденції постійно змінюються, але кухня класична біла залишається доречною вже багато років. Це пояснюється великою кількістю її переваг:

  • Універсальність. Такий колір підходить до будь-якого типу приміщень і гармонійно виглядає при різноманітних аранжуваннях. Для нього легко підібрати меблі, аксесуари. Можна додати ручки, світильники та інші деталі інтер’єру яскравого кольору, тим самим зробивши зовнішній вигляд приміщення цікавим та унікальним.
  • Оптичний ефект. Білий колір візуально збільшує простір, ніби наповнює його свіжим повітрям. Тому, навіть невелике приміщення буде виглядати світлим і просторим, а також охайним.
  • Великий вибір стилів. Матиме гарний вигляд біла кухня, дизайн якої виконаний у класичному стилі, лофт, хай-тек чи прованс. Для елементів декору можна використовувати будь-який матеріал — дерево, скло, пластик, камінь.
  • Простота у догляді. Незважаючи на поширену думку, що утримати світлий колір в чистоті досить важко, такі меблі легко відмиваються. До того ж на них менш помітно пил у порівнянні з темними поверхнями.
  • Завжди в тренді. Білий колір ніколи не виходить з моди. А якщо захочеться якихось змін в інтер’єрі — достатньо, наприклад, просто повісити нові штори. Така кухня не потребує надмірних зусиль по оздобленню, адже вона прекрасно виглядає сама собою.

Які є мінуси

Обираючи інтер’єр кухні, хочеться, аби вона була не лише красивою, але й зручною. Тому багатьох цікавить питання: чи практична біла кухня? Звісно, якщо не слідкувати за чистотою, на світлій поверхні стануть помітними темні плями, які з часом можуть в’їстися та призвести до пожовтіння.

Однак так можна сказати про будь-яку кухню. Адже темний колір також потребує належного догляду, без якого його зовнішній вигляд зіпсується.

Ще один недолік — це нібито стерильний вигляд приміщення, що деякі люди сприймають занадто нудним. Але це легко виправити, якщо додати в інтер’єр яскравих кольорів. Це можуть бути кольорові фіранки, люстра, скатертина чи навіть подушки на дивані.

Кому підійде біла кухня

З психологічної точки зору кухню білого кольору обирають дуже різні люди: вона підійде як для тих, хто любить завжди буди центрі подій, так і для справжніх інтровертів, які не бажають привертати до себе зайвої уваги.

Тому такий варіант обирають люди різної статі, віку та способу життя. Білий колір чудово поєднується з будь-яким дизайном. Кухня біла глянцева ідеально впишеться у квартиру в стилі мінімалізм, хай-тек чи прованс. Не дивно, що саме цей колір домінує в скандинавському стилі, який зараз користується не аби якою популярністю.

Тому, якщо ви досі маєте сумніви щодо оформлення власної кухні, рекомендуємо зупинитися саме на світлих відтінках. Вони створюють атмосферу чистоти, охайності та великого простору.

Біла кухня одночасно додасть оригінальності, зробить простішою роботу з деталями. А для тих, кому такий варіант здається занадто простим, завжди можна додати яскравих елементів, які час від часу легко змінювати, аби зовнішній вигляд приміщення вам не набрид.

Таким чином, така кухня — це універсальний варіант, який підійде для різних людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кухня, Меблі
В тему