В центрі уваги

Олександр Бляшук: «Відстоював і відстоюватиму розвиток села»

Олександр Бляшук: «Відстоював і відстоюватиму розвиток села»

Він пройшов шлях від сільського хлопчини до представника громади у радах різних рівнів, тож точно знає проблеми та нагальні потреби населених пунктів Луцького району, що на Волині. У свої 35 справедливо вважається одним з перспективних бізнесменів волинського краю і не втомлюється витрачати ресурс на розвиток спорту, освіти й культури. Нині Олександр Бляшук працює заступником голови Підгайцівської громади та вірить, що лише спільними силами й довірою можна змінити свою вулицю, округ, район чи область. Про поставлені цілі для розвитку громади, першочергові завдання, розвиток спорту та «земельне питання» в ексклюзивній розмові.

- Олександре, що вже вдалося реалізувати для волинських громад ?

- Будучи депутатом районної ради, посприяв відкриттю дитячого садочка в Лаврові, було зроблено перекриття дахів, утеплення, встановлення нових вікон та твердопаливних котлів, ремонти спортзалів у школах. Надзвичайно тішуся тим, що нашій групі депутатів із села Лище вдалося спрямувати чимало коштів на поліпшення інфраструктури свого села. Повірте, то неабияка праця, і це один з небагатьох плюсів політичної діяльності – отримую задоволення від того, що вдалося зробити кращим рідну Волинь.

Вважаю, що одним із моїх досягнень є відкриття паспортного столу Луцького району. Точніше нам вдалося змінити його прописку (а відтак і сплату податків близько 400 тисяч в місяць) із міста в район. Таким чином ми змогли спрямувати додаткові гроші на розвиток Луцького району. Було налагоджено зв’язки з польськими партнерами міст Тересполь і Білосток, тому чекаю закінчення карантинних обмежень у Європі та Україні, щоб повноцінно запустити інвестиційну співпрацю спрямовану на освітній, культурний та спортивний напрямки. Будемо й надалі втілювати європейський досвід на Волині.

- А які першочергові задуми на нинішній посаді?

- За всіма показниками Підгайцівська громада є однією з кращих не лише Волині, а й України. Проте й тут є ще чимале поле для роботи. Я маю кардинально інший підхід до багатьох уже традиційних способів вирішення ситуацій – починаючи від прокладання тротуарів і завершуючи створенням нових локацій-візитівок громади. Я відкритий до людей та налаштований на конструктивну роботу, адже лише разом ми зможемо відремонтувати дороги, вивести сміття й дати зарплати освітянам.

Мрію, аби можна було в пошуковій системі «Google» написати Підгайцівська ТГ, а програма покаже кілька туристичних родзинок. Наше завдання – закохати в себе жителів України та сусідніх країн. Можливо, новому депутатському корпусу вдасться розробити щорічний масштабний міжнародний фестиваль та зробити більш привабливими природні об’єкти. Село має розвиватися як економічно, так і духовно. Є населені пункти в ОТГ, де популярний спорт, в інших – вокальні колективи, ансамблі та мистецькі секції. Тому точково потрібно підтримувати те, що вже створено.

Також ми повинні думати над залученням інвестора для створення комунального або ж приватного сміттєпереробного заводу чи лінії, бо рано чи пізно матимемо з цим питання. Уже зараз почато зведення мультифункціональних спортивних майданчиків, тому вірю, що вони будуть у кожному старостинському окрузі.

- Це такі, як запланували в Воротневі?

- Саме так. Вважаю, що розвиток спортивно-оздоровчої інфраструктури є одним із головних напрямків нашої роботи, в що вкладено чимало зусиль. Переконаний, пояснювати всю важливість будівництва мультиспортивних майданчиків у селах не треба, адже це першочергова потреба як для дітей, так і тих, хто пропагує здоровий спосіб життя. Хочу, щоби за п’ять років моєї каденції ми мали сучасні стадіони зі штучним покриттям, а це близько 20 об’єктів.

- Чому виникають конфлікти з земельного питання?

- Зізнаюся, дуже часто мені незрозумілі гучні заяви деяких депутатів про «дерибан». Бо ж представники усіх фракцій входять до складу постійної комісії, де на першому організаційному засіданні я чітко висловив свою позицію, яка співпадає з думкою депутатського корпусу та виконавчого комітету Підгайцівської сільської ради: відведення земельних ділянок можливе лише після впорядкування відповідної документації. Моя пропозиція до всіх членів комісії та депутатів проста: працювати швидше та ефективніше, тому що за кожною заявою є люди, які чекають на відповідь.

- Політика спорту не заважає?

- У той час, коли був депутатом Луцької районної ради, правильна політична діяльність спорту дуже допомагала. І нині, коли район стане значно потужнішим, я як голова федерації футболу щиро сподіваюсь на таку ж співпрацю. До слова, в одному чемпіонаті гратимуть дуже сильні команди, що раніше базувались навколо Горохова, Луцька, Ківерець та Рожища. Щиро вірю, що команди Забороля та Княгининка після набуття статусу старостинського округу Луцька залишаться у складі саме Федерації футболу Луцького району. Систему розіграшу неодмінно спробуємо зробити компромісною.

Я й надалі буду відстоювати розвиток спорту на селі – сприяти існуванню саме сільських команд, налагоджувати функціонування сільських ДЮСШ, поліпшення стану сільських стадіонів, майданчиків, спортзалів. Для цього створюватимемо різні умови. Хто зі мною працював, той знає – намагаюся співпрацювати з усіма, у кого є бажання приєднатися. Навіть коли певні футбольні колективи не дотягували за рівнем гри чи фінансово, все одно шанс їм давали. Тому вже цього року чемпіонат району отримав статус відкритого.

- Тому й погодилися очолити Федерацію футболу Луцького району?

- Так, бо тільки так можна зробити футбол кращим. Нині федерація налічує 14 постійних команд, в кожній з яких 15-20 учасників. Проте у зв’язку з тим, що Луцький район збільшився, прагнемо розвиватися та працювати над збільшенням кількості команд. Моя мета – залучити якомога більше дітей та молоді до футболу.

- Що для вас успіх?

- Переконаний, це суб’єктивне поняття, і для всіх воно різне. Для мене – це моя щаслива сім’я. А досягається успіх з посмішкою на обличчі та вірою, що всі негаразди можна здолати, коли ти ставиш ціль, тоді ти розвиваєшся і йдеш до неї.

- Як проводите вільний час?

- Вільного часу насправді дуже мало, але вихідні намагаюсь приділити родині. Любимо подорожувати з дружиною Тетяною та дітками Сонею й Нікітою. Насправді в Україні дуже багато прекрасних місць, які всім раджу відвідати. Люблю спілкуватися із друзями, а у мене їх багато.

Розмовляв Андрій Собуцький

Довідка: Бляшук Олександр Володимирович народився 9 березня 1986 року в селі Лище Луцького району Волинської області.

Заступник сільського голови Підгайцівської ТГ, голова Федерації футболу Луцького району, власник Інтернет-видання «Волинь Спорт», офіційний представник компанії «Інтер-Бізнес», співзасновник польської компанії «Standart Work Group».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, Бізнес
В тему