В центрі уваги

50 на 50: у Луцьку більше 80 бійців отримали житло

50 на 50: у Луцьку більше 80 бійців отримали житло

У Луцьку в 2020 році 10 атовців купили житло за програмою "50 на 50". Всього за час її існування житлом забезпечений 81 військовий.

Про це йшлося на черговому засіданні постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - інформує голова «освітньої комісії  Віталій Бондар.

Також на теренах Луцької об’єднаної територіальної громади планують оптимізувати та покращити роботу структурних одиниць міської ради.

«До мене як до депутата Луцької міської ради звертаються виборці щодо забезпечення пандусами та пологими східцями у місцях проживання осіб з інвалідністю. Вважаю цю проблему досить актуальною. Адже за даними департаменту соціальної політики, осіб, які цього потребують, у Луцьку є досить багато», - зазначає Бондар.

Директорці департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторії Майбороді запропонували, аби департамент долучився до вирішення цього питання, щоб його ретельно вивчити з перспективою внесення подальших змін до комплексної програми соціального захисту мешканців Луцької територіальної громади.

Окрім того, як демонструє практика сусідніх держав, важливу роль у забезпеченні рівного доступу до споруд та будівель усіх мешканців територіальної громади відіграє участь місцевих меценатів та небайдужих людей. Варто зазначити, що серед депутатського корпусу є обранці громади, які готові долучитися до такої ініціативи. Спільно із департаментом соціальної політики Луцької міської ради депутатським корпусом вивчається питання облаштування пандусів у Луцьку, що, безумовно, повинні бути встановлені з дотриманням усіх державних будівельних норм.

Варто зазначити, що під час сесії обговорять створення віддалених робочих місць спеціалістів департаменту соціальної політики Луцької міської ради. З цього питання доповідала директор департаменту Вікторія Майборода.

За її словами, виникла необхідність у створенні додаткових робочих місць, які надають соціальні послуги в кожній територіальній громаді, яка приєдналася до Луцька. Загалом планують створити 5 робочих місць і надаватимуть вони 98 послуг.

Вікторія Майборода озвучила звіт про виконання програми придбання житла учасникам бойових дій та членам сімей загиблих військовослужбовців на умовах співфінансування. Ця програма є досить актуальна і дієва.

Минулого року на придбання житла для 10 учасників бойових дій на умовах спів фінансування «50 на 50» з бюджету витратили 4,0 мільйона гривень. За три роки завдяки цій програмі 81 особа забезпечена житлом.

Наразі в Луцьку на черзі 175 осіб, які хочуть скористатися цією програмою. Цього року на її реалізацію в бюджеті також передбачили 4,0 мільйона гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему