В центрі уваги

Що робити, якщо ноутбук перестав заряджатися?

Що робити, якщо ноутбук перестав заряджатися?

У вас проблеми з зарядкою ноутбука? Ваш зарядний пристрій просто більше не заряджає акумулятор? Зарядний пристрій видає незвичайний шум? Ми допоможемо вирішити вам ці проблеми. У оригінального зарядного пристрою (продається разом з ноутбуком) нерідко виникають проблеми після декількох років використання, зарядний пристрій вважається швидко псуються, як картридж з чорнилом або автомобільна шина.

Зарядний пристрій на вашому ноутбуці особливо схильне до зносу, з огляду на його щоденне використання. Так як же замінити несправний акумулятор? Які критерії слід враховувати? Ми розповімо все, що вам потрібно знати.

Перед заміною зарядного пристрою ноутбука: що вам потрібно знати?

Перш ніж ви почнете шукати зарядний пристрій на заміну, важливо зібрати важливу інформацію:

  • Модель вашого ноутбука;
  • Напруга виражається в вольтах;
  • Струм виражається в амперах.

При пошуку зарядного пристрою дуже важливо використовувати номер моделі. Для додаткової безпеки ви можете зателефонувати нам і назвати модель вашого ноутбука перед покупкою, використовуючи нашу контактну форму, щоб ми могли підтвердити і зв'язати вас з конкретним зарядним пристроєм для вашого ноутбука. Вирішили все таки замінити блок живлення? Тоді це буде простіше простого. Звичайно, якщо ви не викинули стару зарядку, тому що по ній можна купити новий блок живлення, з правильними параметрами. Ви можете ввести модель ноутбука тут, щоб ви дізналися потрібну модель зарядки для ноутбука.

Зверніть увагу, що при покупці нового зарядного пристрою різниця в плюс або мінус 1 вольт незначна і допустима. Для сили струму (ампер) він може бути вище, але ніколи не нижче.

Зарядний пристрій для ноутбука: в чому причина поломки?

Перед заміною зарядного пристрою для ноутбука необхідно визначити причину несправності. Їх буваємо багато, тому потрібно буде витратити час, щоб визначити причину.

Що потрібно перевірити перед покупкою нового адаптера

Більш очевидний контрольний список:

  • Чи достатньо струму в розетці?
  • Якщо ви використовуєте подовжувач або подовжувач, чи правильно він працює?
  • Чи правильно зарядний пристрій підключено до вашого ноутбука?
  • І якщо ваше зарядний пристрій використовує другий подовжувач від адаптера до електричної розетки, чи надійно цей шнур вставлений в розетку.

Якщо всі ці сполуки безпечні і вірні, але ви як і раніше відчуваєте труднощі з зарядкою, проблема може виходити від зарядного пристрою. Але не виключно.

Перевірте зарядку вашого ноутбука

Переконайтеся, що адаптер не має фізичних пошкоджень (особливо після падінь або, можливо, у вашого вихованця залишилися сліди зубів або кігтів). У разі видимих пошкоджень і якщо у вас є друга зарядний пристрій, ви можете протестувати його паралельно.

Перевірте акумулятор вашого лептопа

Якщо все підключено правильно і ваше зарядний пристрій не пошкоджена, але акумулятор все ще не заряджається належним чином, проблема може виходити від самого акумулятора.

Батарея з часом зношується: очікується, що вона витримає в середньому 500 циклів зарядки / розрядки. Так що перевірте своє зарядний пристрій без акумулятора і подивіться, чи залишається ноутбук включеним.

Перевірте роз'єм живлення

Несправність зарядного пристрою може виникнути через проблеми з з'єднувальним контактом роз'єму живлення вашого ноутбука. Цю деталь можна замінити, якщо штифт зламаний або погнутий, але відремонтувати не так просто; потрібна деяка мікропайка, яку краще довірити професіоналу.

Якщо світлодіод, який вказує на те, що ноутбук включений, не спалахує, а зарядний пристрій видає повторюється звук (приблизно кожну секунду, щось на зразок «тик-тик-тик ...») ... проблема в зарядному пристрої.

Важливі рекомендації щодо правильного використання зарядного пристрою

  • Рекомендується використовувати оригінальний зарядний пристрій Asus, щоб уникнути проблем з сумісністю.
  • Не залишайте пристрій на землі з натягнутим кабелем під час зарядки. Також будьте обережні, щоб ролики або колеса робочого крісла не затиснули кабель, що може привести до ураження електричним струмом або поганого контакту.
  • Уникайте використання адаптерів, не призначених для ноутбучної моделі. Використання адаптера, який не відповідає специфікаціям ноутбука (розміри, наконечник і т. Д.), Може привести до дорогих збоїв обладнання як зарядного пристрою, так і ноутбука.
  • Переконайтеся, що розмір і форма роз'єму постійного струму збігаються. Ніколи не застосовуйте силу при підключенні і завжди перевіряйте відповідність електричних характеристик адаптера (особливо напруги і сили струму; наприклад, 19 В / 6,32 А). І зарядний пристрій, і ваш ноутбук можуть бути пошкоджені через електричної перевантаження.
  • Уникайте дешевих зарядні пристрої, які, вони часто можуть бути небезпечні не тільки для вашого обладнання, але і для вашої безпеки. Є багато недорогих адаптерів, але вони не завжди підходять вашому ноутбуку. Завжди орієнтуйтеся на якість.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: техніка
В тему