В центрі уваги

Важливі поради: як користуватися ехолотом з бічним оглядом

Важливі поради: як користуватися ехолотом з бічним оглядом

Ехолоти - надзвичайно корисний девайс у риболовлі. За допомогою нього можна проаналізувати рельєф дна водойми, а також знайти місця, де мешкає риба. Ехолоти бувають різними й чим більше функцій він може виконувати, тим вища буде його ціна. Особливу увагу варто звернути на ехолоти компанії Lowrance. Цей виробник займається виготовленням найрізноманітніших засобів для пошуку риби, тому задовільнити всі свої потреби зможе навіть риболов з мінімальним бюджетом.

Переглянути всі наявні моделі ехолотів Lowrance можна на сайті https://fish-master.com.ua й обрати потрібний.

Проте найцікавіше починається саме після покупки техніки - її встановлення та використання.

Як та куди встановити ехолот?

Найважливішим моментом є встановлення датчика ехолота. Якщо на цьому етапі зробити помилку, дані можуть відображатися з перешкодами та спотвореннями. Для встановлення датчика ехолоту варто використовувати спеціальні кріплення, які йдуть у комплекті, або придбати додаткові деталі.

Огляд датчика не мають закривати жодні деталі човна. Слідкуйте за тим, щоб з різних боків від місця розташування датчика не було ніякий перешкод.

Навісний транець мотора човна

Доволі зручне місце для розташування датчика ехолота, проте варто зазначити, що в такому випадку доведеться зробити декілька отворів. Може працювати з перешкодами під час глісування, але не буде псуватися внаслідок взаємодії з підводними об’єктами.

Транець

Якщо ви плануєте регулярно використовувати ехолот та прикріпити його датчик саме до цієї частини човна, доведеться зробити декілька отворів для кріплення пристрою. Бажано зробити це з першого разу. Перевага цього варіанта в тому, що в такому положенні риболов може легко регулювати положення датчика ехолота й отримувати чіткі дані.

Троллінговий мотор

В деяких випадках датчики з бічним оглядом кріпляться до троллінгового мотора. Якщо рухатися на невеликій швидкості, така комбінація може бути доволі дієвою.

Важливо правильно підключити його до джерела живлення

Якщо помилитися на цьому етапі, інформація може виводитися з перешкодами та спотвореннями. Аби не виникло проблем, всі дроти варто провести прямо до акумулятора і запаяти. Також, потрібно обов'язково встановити запобіжник, який є у комплекті.

Якщо у вас є човен з проводкою варто переконатися, що товщина дроту перевищує 1 мм. В іншому разі потрібно проводити окремий дріт для живлення ехолота.

Не переналаштовуйте ехолот при першому ж використанні

З самого початку варто залишити всі налаштування у стандартному режимі. Протестуйте свій ехолот, подивіться як він відображатиме острівки з травою, камені та рельєф дна. Для того, аби пристрій показував правдиву та чітку інформацію, швидкість руку човна не повинна перевищувати 7 км/год.

Коли ви зрозумієте, як пристрій відображає всі необхідні елементи, можете приступати до регулювання різних характеристик:

  1. Швидкість перемотки зображення;

  2. Чутливість та контраст;

  3. Масштаб;

  4. Ліва/права сторона;

  5. Контурний режим;

  6. Колірна палітра.

Запис лога сонара

Доволі часто риболови нехтують цим правилом й роблять велику помилку. Завжди записуйте всі виміряти дані в один файл, щоб потім була можливість відтворити його на екрані та подивитися як змінюватиметься зображення під час коригування налаштувань. Змінювати можна: чутливість, контраст, чіткість, швидкість перемотки зображення, масштаб, частоту сканування та палітри кольорів.

Записи логів допоможуть вам швидше освоїти можливості ехолота та максимально використовувати всі його можливості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему