В центрі уваги

Чому дитячому ЕКОклубу AdvoCat легко бути найкращим приватним дитсадком у Луцьку

Чому дитячому ЕКОклубу AdvoCat легко бути найкращим приватним дитсадком у Луцьку

«У вас – найкраще!», - саме так нерідко говорять батьки, які поставили перед собою нелегке завдання обрати приватний дитсадок у Луцьку для своєї дитини, коли оглядають дитячий ЕКОклуб AdvoCat.

Чому нелегке? Адже, здається, що може бути простішим: віддай дитину у дитсадок та сплачуй гроші щомісячно. Але це лише на перший погляд . Адже  навіть приватні дитячі садочки між собою різняться, що вже говорити про державні. І справа не лише у кількості коштів, що йдуть на оплату.  

А у тому, хто цей дитячий садок заснував, і яку мету він переслідує. Так,  власниками дитячого ЕКОклубу AdvoCat є подружжя волинських юристів – відомого адвоката Віктора Веремчука та його дружини Ірини.

«Чому ж у вас найкраще?» - запитую я. «Тому що ми не можемо дозволити собі бути хоча б трішки гіршими, - посміхається Ірина Веремчук. – Вся справа у тому, що першим нашим вихованцем стала наша наймолодша донечка. І ми, як батьки, що безмежно любимо своїх дітей, коли організовували AdvoCat,  не могли на чомусь зекономити, щось не передбачити, десь недоробити. Ми намагалися створити приватний дитсадок із сімейною атмосферою.

«Важко бути найкращими?» - виникає цілком закономірне питання. «Насправді легко! – відповідає Віктор.  – Знаєте чому? Бо ми поставили собі за мету насправді зробити найкращі умови для дітей і знаємо як це робити. Ми створили такий заклад, де з дітками займаються в ПОВНОМУ обсязі у всіх напрямках розвитку, соціалізації, комунікації і активізації творчого потенціалу. Батькам НЕ ПОТРІБНО шукати додаткових занять з логопедом , додаткової підготовки до школи, додаткових репетиторів англійської мови. Все це є якісно і в одному місці! Наш клуб, створений татом-адвокатом, з любов’ю для найменшої донечки».

А давайте разом перевіримо, чи й справді в ЕКОклубі AdvoCat створені найкращі умови для дітей. Та чи насправді бути найкращим – так легко.

Отож, дитячому ЕКОклубу AdvoCat бути найкращим серед приватних дитсадочків легко, тому що:

1.     У них власне, а не орендоване приміщення, розташоване у центрі Луцька

Так, дитячий  ЕКОклуб AdvoCat розташований за адресою  м.Луцьк, вул.Коперника, 75. Здається, центр міста, багато транспорту, що не дуже добре для дітей. Проте сама будівля розташована подалі від інтенсивного автомобільного трафіку, що виключає надлишковий шум та загазованість повітря. В той же час батькам дуже легко дістатися до садочка, відвезти дитину, та їхати на роботу чи по нагальним справам.

Приміщення садочка, площа якого понад 300 кв.м., є власністю родини Веремчуків, а не орендованою будівлею, в якій може бути не лише дитсадок, а й інші заклади, або житлова багатоповерхівка. Відтак приміщення має окремі комунальні системи,  використовується лише для потреб членів клубу, що виключає будь-яке небажане сусідство та потенційну небезпеку для дітей.

Крім того, наявність власного приміщення унеможливлює ситуацію, коли орендодавець раптом вирішив перервати договір оренди. І дитячому садочку довелось б «переїжджати» куди-небудь.

2.     Спеціалізована окрема територія садочка вкрита спеціальним антитравмуючим покриттям

 Чому це так важливо? Тому що діти – рухливі, їм хочеться бігати, кудись залазити, вивчати щось нове. Таким чином вони ростуть та розвиваються. Їх не можна в цьому обмежувати. А лишень правильно оберігати, створити безпечні умови та правила прогулянок (приміром, правила черговості спуску на гірках, правила черговості проїзду на дитячому транспорті та правила гри в пісочниці).

Крім того, дитячі майданчики  на вулиці надійно огороджені та використовуються виключно для потреб ЕКОклубу (знову ж таки, завдячуючи тому, що це власна будівля).

Територія навколо садочка поділена на кілька ігрових зон, в залежності від віку  та особливостей дітей (зона паркового читання, скандинавський схил, міська дорога, мотузковий парк, три піщані та один кам’яний басейни, великий критий павільйон, овочеві грядки, водяний «стовп»).

До слова, гірка з гуми в AdvoCat – найвища в Україні, і при цьому абсолютно безпечна.

«Ми щодня виводимо дітей на прогулянку, аби вони могли подихати свіжим повітрям, погратися на вулиці та підвищити життєвий тонус. Тому для нас важливим було створити майданчики, навколо яких є квіти та дерева. Так, звісно, ми проводили озеленення з чітким дотриманням рекомендацій МОЗ України. Тому впевнені, що все зробили для того, аби дітям було безпечно, а зелені насадження були  сприятливим для їх органів дихання», - розповідає Ірина.

3.     Безпека та захист дітей – на першому місці

Як багатодітна сім'я, подружжя Веремчуків точно знає, наскільки важливим є безпека та захист дітей.

Саме тому вони подбали про надійні сучасні системи відеонагляду території та приміщень ЕКОклубу, систему електронного проникнення на територію.

Весь персонал пройшов навчання навичкам надання невідкладної допомоги та протипожежним заходам.

«Усі ми знаємо, що бувають такі випадки, коли батьки приводять дитину з легкими ознаками застуди, коли вона чихає, покашлює, має нежить. Що робите із такими дітьми?», - цікавлюсь.

«Ми щоденно проводимо медичний огляд дітей – в нашому штаті є кваліфікована  медсестра. Якщо дійсно у нашого вихованця виявили негаразди зі здоров’ям, ми відводимо її у так звану кімнату ізоляції, де хвора дитинка може погратися, і при цьому не заразити інших дітей, аж поки не приїдуть батьки. Також ми маємо для кожного члену нашого клубу  страховий поліс.

За окремим дозволом батьків, до нас приходять на огляди стоматолог  та психолог. У штаті є логопед, і батьки нам за це дуже дякують, адже бачать реальні результати роботи», - наголошує Віктор Веремчук.

4.     Зручний розклад дня

«Ми  продумали найоптимальніший розклад дня для наших вихованців. Батьки привозять діток близько 08.30 та забирають до 18.00. За цей час дітки встигають побувати на кількох заняттях, отримати повноцінне харчування, погуляти, відпочити під час денного сну.

Якщо виникає ситуація, коли батьки не можуть забрати дитину до 18.00, у нас передбачені додаткові заняття до 19.00. Це, зокрема, на вибір, бойовий гопак, легоконструювання, клуб ігор. 

Цей розклад діє на повний день. Крім того, у нас передбачено перебування дитини до обіду,  08:30 до 13:00», - розповів деталі розкладу Віктор.

5.    В ЕКОклубі  AdvoCat – найкращі вихователі

«Вихователі – це люди, які проводять з дитиною увесь час, починаючи від моменту, коли її привозять батьки, і аж до того, коли дитинка махає ручкою на прощання.

Тому для нас вибір вихователів був справді нелегким. Ми слухали відгуки батьків, спілкувалися з претендентами, досконально вивчали методи вихователів, які вони застосовують до діток. А ще нам повинно було стати зрозумілим, що вони по-справжньому люблять дітей.

Але одна справа взяти людину, яку ти не знаєш, і зовсім інша – перевірити її на ділі. Так, ми довірили педагогічну роботу нашого клубу тим людям, які професійно та результативно виховали двох наших  старших донечок.

Зізнаюсь, у наших вихователів високі зарплати, навіть можна сказати, що найвищі на Волині. Але ми цілеспрямовано  запропонували такі умови для них. Аби наші вихователі віддавалися на 100% роботі», - розповідає Ірина.

Тож в ЕКОклубі AdvoCat  вихователі вирізняються дуже важливим поєднанням молодості та  креативності  із досвідом та відповідальністю.  І з кожною дитиною вони є партнерами, а не наглядачами, разом пізнають світ та себе у ньому.

Завдяки таким методам виховання у діток, що відвідують AdvoCat,  посилюється самостійність та  лідерські якості, вміння відстояти власні права, у них забезпечений емоційний комфорт та особистісний розвиток.

6.     Їжа, приготована на власній кухні, а не замовлена з ресторану

Після питання про безпеку батьки зазвичай запитують про харчування. І це цілком зрозуміло, що їх це турбує, адже їхня дитина проводить у садочку практично увесь день.

«Ми запровадили найякісніше збалансоване 4-х разове харчування завдяки власній кухні, досвідченому кухарю, професійному європейському обладнанню, а також ЕКОпродуктам найвищої якості від добросовісних постачальників.

Знаєте, коли вивчала питання харчування у дитячих садочках, мене особисто вразило, що десь не мають кухні, а замовляють їжу з найближчого кафе чи їдальні. Вважаю це неприпустимим, бо вимоги до приготування їжі для дошкільнят неабияк відрізняються від норм дорослої людини або школяра. Сьогодні багато дітей мають алергічні реакції чи непереносимість на деякі види продуктів. Ми ретельно підбираємо для таикх діток страви.

Ну, і звісно, коли у нас діти харчуються, вони відчувають ту любов, із якою наш кухар готує їм їжу. Батьки інколи навіть дивуються, коли  їхня дитинка на вихідних вередує та просить червоний борщ «як у садочку», - посміхається Ірина Веремчук. – Так,  при розробці меню ми врахували три аспекти: рекомендаційно-технологічні карти, досвід нашого кухаря, який знає індивідуальні особливості  кожної дитини, а також різноманітність страв, які можна обирати.  В нас постійно присутні 3-4 види фруктів, залежно від сезонності, а також нарізані свіжі овочі та зелень, які діти залюбки їдять замість салатів.

А ще регулярно проводимо майстеркласи з приготування смаколиків. Дітки такі милі, коли, сопучи,  намагаються приготувати власноруч тістечка, капкейки, піцу, а потім біжать розповідати про свою кулінарну майстерність мамі чи татові».

7.     Мало діток у кожній групі – багато уваги від вихователів

У кожній групі дитячого клубу – максимум 10 діток. А значить, вихователь разом із помічником мають змогу приділили кожному вихованцю максимальну увагу та допомогу в розкритті потенціалу та індивідуальних здібностей.

Такий підхід дозволив згуртувати дітей не лише з незначною віковою різницею, але і з особливістю психоемоційного та фізичного розвитку, індивідуальними потребами та рекомендаціями.

8.     Своя пральня, система очищення води, «тепла підлога»

Прибирають приміщення ЕКОклубу за допомогою системи «центральний пилосос», який вирізняється безшумністю та прекрасно бореться з пилом – а це важливо для діток із алергією.

У кожного вихованця є індивідуальний комплект постільної літньої та зимової білизни. А кожен поверх обладнанний системою клімат-контролю, «теплою підлогою», а ще безпечною автоматичною системою теплопостачання для забезпечення оптимальних показників мікроклімату.

«У нас є чудова сучасна система очищення води та її мінералізоване збагачення. Відтак  у кожної дитини є індивідуальна пляшечка для води. І ми помітили, що навіть при наявності у меню компотів чи соку, дітки більше п’ють цієї чистої мінералізованої джерельної  водички.

Хочу зауважити, що у нас є своя пральня, в якій переться виключно дитяча постіль. Чому я на цьому зосереджую увагу? Тому що вважаю, що практика деяких приватних садочків віддавати дитячі речі в загальну міську пральню не є допустимою», - наголошує Ірина Веремчук.

9.     Розвиток дитини як особистості, а не перенавантаження зайвими заняттями

«Ми не ставили за мету максимально «напхати» наших вихованців знаннями. Пояснюю чому: коли дитина йде до школи, їй стає нецікаво, адже вона знає більше за однокласників. В подальшому це дає протилежний ефект: школяр припиняє вчитися.

Натомість вихователі у ЕКОклубі AdvoCat прагнуть розвинути інтерес дитини до пізнання, активності, допитливості, відкритості до взаємодії та спілкування з оточуючим світом, ініціативності та готовності до експериментування, випробовування себе.

Так, після закінчення нашого клубу діти вміють рахувати, володіють основами читання та граматики, у них розвинута дрібна моторика, а руки підготовлені до письма, відкореговане логопедом мовлення, сприятливий до навчання психоемоційний та фізичний стан. Наші дітлахи повністю готові до нового етапу у їх житті. Але вони не припиняють розвиватись і у школі, - підкреслює Віктор Веремчук. -  Особливу увагу в нас приділяють вивченню англійської мови, розвитку критичного мислення та емоційного інтелекту, фізичному вихованню, помірному загартовуванню та коригуючій гімнастиці».

10.Доступність щодо оплати

Пакет HAPPY DAY – 6800 грн в місяць + 120 грн. в день за 4-х разове покращене харчування.

Пакет HAPPY MORNING - 4200 грн. в місяць  + 95 грн. в день за 3-х разове покращене харчування.

«Наша фінансова політика  є чесною по відношенню до батьків. Тобто вони раз на місяць оплатили, і більше ні за що не платять: ні за майстеркласи, ні за екскурсії, ні за щоденний медичний огляд, ні за свята, ні за заняття чи навчально-виховну літературу.

Ми відкрилися пів року тому, а в нас вже 26 вихованців. Це хороша тенденція. В березні відкриваємо після реконструкції ще один поверх нашого приміщення,
тому зможемо прийняти ще 25 діток. Тож чекаємо на нових вихованців», - наголошує подружжя Веремчуків.

ЕКОклуб AdvoCat

м.Луцьк, вул. Коперника, 75

ecoadvocat@gmail.com

facebook.com

instagram.com

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, діти, дитсадок, розваги, виховання, Фото
В тему

Останні матеріали