В центрі уваги

Юристка Вікторія Доманська створює відеокурс про правову допомогу жінкам

Юристка Вікторія Доманська створює відеокурс про правову допомогу жінкам

Часто в Україні жінки, особливо з вразливих категорій, не звертаються за допомогою до юристів, бо бояться, вагаються або взагалі не знають про свої права.

Щоб змінити цю ситуацію на краще луцька юристка Вікторія Доманська розпочала створення низки відео про правову допомогу саме цій категорії населення.

«З кожним роком за допомогою до юристів звертаються все більше жінок. Йдеться не лише про захист від фізичного насильства, але й про жінок, які потерпають від фінансового та психологічного насильства, дискримінацій різного виду та іншого», – зазначає вона.

«Я боюся розлучитися з чоловіком, бо він забере дітей». «Я залежу фінансово від чоловіка. Без нього я залишуся без грошей, тому терплю його побої». «Чоловік висміює мене, але без нього я не поставлю дітей на ноги». Саме такі історії чують юристи, які працюють з жінками.

«Переважна більшість жінок не наважується боротися за справедливість. Вони не знають про свої права і механізми їх відстоювання. Таких жінок буквально доводиться за руку приводити до юриста. Вони бояться, що все втратять», - каже Вікторія Доманська.

Для зміни цієї тенденції потрібна, в першу чергу, правопросвітницька робота через усі доступні канали спілкування, в тому числі, й соціальні мережі.

«Я зніму відеоролики, які будуть доступні усім на моїх сторінках в Facebook та Instagram. Жінки із різних соціальних груп можуть дізнатися, як захищати свої права, куди звертатися за допомогою, які документи для цього потрібні та інше», – розповіла  Вікторія Доманська.

 ____________________________________________

За юридичною консультацією звертайтеся за номером:  066 988 75 71

Також рекомендуємо підписатися на сторінку в Facebook та Instagram, щоб не прогавити нові відео від Вікторії:

Підписатися на Вікторію Доманську в Facebook

Підписатися на Вікторію Доманську в Instagram

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, Юридичні послуги
В тему

Останні матеріали