В центрі уваги

Плюси та мінуси ЖК «Атлант»: що потрібно знати

Плюси та мінуси ЖК «Атлант»: що потрібно знати

У 2015 році в Луцьку на Рівненській почали будувати житловий комплекс «Атлант». За майже шість років тут виросли шість багатоповерхівок.

Від початку будівництва ЖК в медіа з'явилася інформація, що «Атлант» будує скандальна компанія NK Group або «Набережний квартал». Введіть цей запит в Google і пошуковик видасть десятки статей про неї. У перших рекламних публікаціях теж згадували цю компанію, як забудовника. Наприклад, тут — «Де у Луцьку можна придбати елітне житло за найнижчими цінами?».

Проте з часом кількість скандалів навколо NK Group збільшувалася і риторика змінилася. Так, сьогодні в документах замовником вказана компанія «Кристал Житло Інвест», що зареєстрована в Луцьку, а генеральним підрядником є київська фірма «ІБК Груп 2014». Власне на «Кристал Житло Інвест» оформлені ділянки, на яких зведено «Атлант». Більше про цю компанію в публікації «Кому в Луцьку дають землю в оренду без аукціону?» писала журналістка Аріна Крапка.

Кримінальна історія NK Group 

Зникнення з інформації про забудовника компанії NK Group — не дивує. NK Group була створена хмельницькими бізнесменами Юрієм Сусляком, Олександром Єременком, Анатолієм Поповим, Юлієм Трофимченком, і з часом перетворилася на таку собі будівельну піраміду. Нині ці бізнесмени є фігурантами багатьох кримінальних проваджень і йде мова про присвоєння 120 мільйонів гривень. 

Активна діяльність компанії "NK Group" та її бренда "Набережний квартал" почалася в 2014 році. Уже в 2016-му група мала проблемні об'єкти будівництва в 19!!! областях України.

Через грубі та систематичні порушення обласні департаменти Державного архітектурно-будівельного контролю відмінили видані раніше дозволи на будівництво. Тож будівництво об'єктів було  зупинено, а недобросовісний забудовник зник, прихопивши гроші та не виконав своїх  зобов'язань ні перед пайовиками, ні перед власниками земельних ділянок.

Для прикладу, в Харкові об'єкт НК здали в експлуатацію, але не підвели комунікації - воду, каналізацію, газ, електрику. У Рівному будинок звели без проектно-технічної документації, а в Тернополі частина квартир побудована з порушеннями, будинки мали статус тимчасового житла. В Одесі "NK Group", що вела будівництво житлових комплексів у Крижанівці та на вул. Жаботинського, 3/1, після зупинки будівельних робіт архбудконтролем, зникла разом з  грошима пайовиків.

Що ж стосується Юрія Сусляка, то він з України втік. Як повідомляються Факти, він ховається в Абхазії, і з'ясувалося це лише після затримання його дружини Юлії.

Що кажуть мешканці «Атланта» 

Ми ж вирішили перевірити, чи дійсно забудовник реалізував мрії людей, тому 2 лютого наш репортер побувала на території ЖК, щоб поспілкуватися з людьми та запитати їх «Чи задоволені квартирою і чи виконав забудовник всі обіцянки?». Жителі «Атланта» на комунікацію йшли неохоче, але вдалося поговорити з 10 людьми.

Георгій, 25 років 

"В моєму будинку з всім були проблеми: і з газом, і світлом, і каналізацією. Не знаю, хто був винуватий: забудовник чи комунальні служби, але мусили терпіти поки це все підключать.  Були чутки нібито в нас нема підключення до каналізації, але наскільки знаю, то нас підключили до каналізації автозаводу і цієї проблеми нема.

Ще один мінус, що довго створювали ОСББ, бо люди в нашому будинку не дуже активні. Але це мені здається всюди так".

Анна, 26 років:

"Наша сім'я молода і не мала багато грошей на нове житло, тому купували в цьому ЖК, бо були дешеві ціни. Як мамі з малолітньою дитиною мені приємно, що в дворі є дитячий майданчик, де можна погуляти з малюком, але дуже заважають автомашини в дворі. Через них було погано їздити возиком і треба весь час контролювати дитину, бо може попасти під машину.

З ремонтом теж були незручності. Погано працювала електрика, часто пропадала. Зараз цю проблему вирішили".

Семен Григорович, 52 роки: 

"Я купив тут квартиру в 2016 році в другому будинку. Була затримка з здачою в експлуатацію. Обіцяли одне, а вийшло друге. Наш будинок зручно розташований, легко доїхати до центра, багато маршруток, близько Центральний парк і магазин тут є в будинку. Мені хватає".

Ілля, 37 років:

"Я купив тут квартиру, але заселився в неї через рік після купівлі, коли більшість сусідів ремонти завершили. Я чув, що в людей, які хотіли скоріше вселитися були проблеми з електрикою, а потім і з газом. Але я ще не чув про новобудову в Луцьку, в якої не було от взагалі ніяких проблем після здачі в експлуатацію. Завжди знайдуться недовольні люди, які будуть щось хотіти".

Галина, 39 років

"Я дуже недовольна цим будинком. Ми навіть думали продати квартиру. По-перше, людей обманули з термінами здачі. Не пам'ятаю точно на скільки, десь на півроку. Але це була не одна біда. Потім ми довго не могли підключитися до газу, були перебої з електрикою. "Газовики" спочатку казали, що фірма, яка це будувала винувата, не спішить підключатися до газу, а потім самі газовики морочили нам голову.

Погані стіни між квартирами. Мої сусіди голосно сваряться і я це все добре чую. І не дуже тепло в нашій квартирі. Я думала, що буде більше утеплення. Живемо поки як виходить".

Віктор, 48 років

"Ми живемо в першому будинку і не дуже задоволені. На жаль, дуже довго створювали ОСББ і тут був повний безпорядок. Після цього ситуація трохи помінялася в кращий бік. 

По обіцянках забудовника, я вдячний за те, що доглядається територія в центрі двору, озеленили її, гарні гойдалки для дітей. Але дуже турбують парковочні місця. Вже сьогодні, коли не всі квартири продані, весь двір заставлений машинами. Я чув, що має бути підземна парковка, але коли це буде нам ніхто не казав. Поки що чекаємо".

Сергій, 28 років

"Можу лише розказати, що коли я перший раз ночував в своїй квартирі, то зранку прокинувся від стуків. Думав, що це сусіди ремонт роблять, а виявилося це поїзд їхав. А після армії в мене дуже чутливий сон. Шумоізоляції тут слабенька.

Дуже хвилює, що тут певний "мурашник". ". 

Вікторія, 26 років

"Не можу сказати, що я задоволена на 100%. Перш за все ми прорахувалися з тим, що ці будинки близько від дороги, будівництва і залізниці. Боїмося відпускати дітей самих гуляти, бо можуть влізти кудись. Крім того наша квартира на третьому поверсі і вікна виходять на проїжджу частину і мішає шум від автомобілів. Особливо вночі, коли тут "літають" на великій швидкості.

Обіцяне від забудовника ми отримали, бо цей будинок утеплений, тут гарні великі вікна, є дитячий майданчик, гарне планування в квартирі, краще за старі радянські. Є проблема з парковкою, бо машин весь час більше, а паркомісця не додаються".

Богдана, 29 років

"Нам з чоловіком приглянувся цей будинок, бо він був сучасний, і утеплений, і в хорошому місці, і парковочних місць багато. Зараз їх, на жаль, поменшало, але надіюся, що власники з часом вирішать цю проблему. 

Єдине, що нам некомфортно це те, що далеко до школи і дитячого садка. Мусимо зранку по черзі розвозити дітей. Було б добре, щоб тут відкрили десь недалеко міський дитсадок або може хтось приватний організував".

____________________________________

Як бачимо з відгуків жителів у цієї новобудови існували та й, очевидно, що зараз існують проблеми. І новим мешканцям доведеться їх вирішувати та тісно комунікувати з забудвоником, якщо той хоче вберегти репутацію свого проекту. 

Ми ж далі будемо стежити за тим, як розбудовується та заселяється «Атлант», як облаштують парковки, реалізують концепцію "двір без машин", як буде розвиватися співпраця з автозаводом, на який заведені частина комунікацій новобудови, чи не буде проблем з підключенням комунікацій, і як будуть створювати ОСББ тощо.

ЖК «Атлант»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Будівництво, будинок, луцьк, Волинь, Нерухомість, Фото
В тему

Останні матеріали