В центрі уваги

У Луцьку «висадився» жіночий десант

У Луцьку «висадився» жіночий десант

Понад 50 дівчат стали учасницями проекту, який вчить боронитися від нападників. Кожного дня жінки стають жертвами насильників, садистів, грабіжників. А все тому, що не вміють себе захистити.

Втім, змінити цю сумну тенденцію можна і треба. Варто лише навчитися давати відсіч. А допоможе в цьому Жіночий рух «ЗА Майбутнє» та його проєкт із самооборони.

Наразі проєкт уже охопив 12 міст України, серед яких – Київ та Одеса, Івано-Франківськ і Херсон, Володимир-Волинський, Хмельницький та Чернівці. А 2 лютого до нього долучився Луцьк.

«Ініціаторами створенння курсів самооборони для жінок наш Жіночий рух партії «ЗА майбутнє». Проект загальноукраїнський. Команда однодумців працювала над тим, аби жінка стала сильною та почувалася впевненою. А найкраще цього досягти можна оволодівши технікою рукопашного бою. Коли ми запустили наш перший жіночий десант в Києві, то зрозуміли, що він користується шаленою популярністю, що величезна кількість жінок готова приходити на тренування.

У жінок є величезні внутрішні бар’єри. Вони часто в себе не вірять, не відчувають в собі сили. І ми зрозуміли, що для того, щоб жінка стала сильною в середині, вона має стати сильною фізично. І це працює, бо коли ми стаємо фізично сильними, ми долаємо в собі певні психологічні бар’єри, ми більше не боїмося говорити в голос, ми не боїмося висловлювати власну думку, тобто ти відчуваєш в собі силу, ту, яка насправді є, але яку ми не помічаємо. Тож я надіюся, що кожна жінка зможе знайти своє місце сили», – зазначила лідерка Жіночого руху «За майбутнє» Ірина Суслова, яка відкрила «Жіночий десант» у Луцьку та разом із колежанками взяла участь у першому тренуванні.

Координаторка Жіночого руху «За майбутнє» у Волинській області Ольга Максим’як розповіла, що отримали 75 заявок від жінок, які виявили бажання відвідувати курси самооборони в рамках проекту Жіночого руху «За майбутнє» «Жіночий десант».

«У першому тренуванні взяли участь майже 50 дівчат. З наступного тижня до нас долучаться ще нові учасниці, які через сімейні обставини не змогли приєднатися на цьому тижні. У нас немає обмежень по віку для відвідувачок курсів, адже головна їх мета не зробити дівчат професійними спортсменками, а навчити навичкам самооборони.

Наголошу, що курси самооборони – це не лише опанування певних технік, а передусім, зміна психології – набуття впевненості, навчання керувати своїми емоціями у різних екстрених ситуаціях, стимул до правильного розподілу свого часу», - наголосила Ольга Максим’як.

Тренує луцький «Жіночий десант» президент Волинського регіонального Клубу рукопашного бою «Інсайт», майстер спорту України з рукопашного бою, підполковник запасу правоохоронних структур, чинний експерт із приватної безпеки Ігор Веремій. Техніку рукопашного бою він відточує протягом сорока років, а починав свій спортивний шлях із дзюдо. Спеціально розробив унікальний курс самооборони, де зібрав найефективніші техніки з різних видів бойових мистецтв. Його мрія – аби курс став основою спортивного життя не лише лучан, а й усіх українців.

«Самооборона - це не вид спорту, це розділ прикладний, який готує людину до життя. У спортсменів є цикл підведення себе у найкращу форму до змагань, у людини ж має бути готовність кожен день, кожну мить до захисту себе та своїх близьких.. Моя методика побудована на системі рукопашного бою, в основі чого закладено колоподібні рухи, які легко засвоюються у будь-якому віці. І вже на основі цих колоподібних рухів потім моделюються різні бойові навички, які в екстрених ситуаціях спрацьовують автономно», – розповів тренер.

Проводити заняття Ігорю Веремію допомагають Майя Куліда – практикуюча тренерка-психологиня з тілесно-орієнтованої та ігрової психології, яка має червоний пояс із Айкідо, та Маргарита Бачинська, тренерка з великого тенісу, практикуюча психологиня, яка три роки займається рукопашним боєм та має помаранчевий пояс із цього виду єдиноборств.

Координаторка Жіночого руху «За майбутнє» в Луцьку Ірина Дяченко щодо проекту зауважує:

– Про ідею «Жіночого десанту» вперше почули з Олею Максим’як іще восени на конференції активісток жіночого руху! Щоб пройти шлях від ідеї до реалізації та першого тренування, докладено багато зусиль. Проте всі ці старання були виправдані. А що всі наші дівчатка залишились задоволені, свідчила посмішка, з якою вони поверталися після тренування!

Наймолодша з учасниць, 18-річна Анастасія Богданова, теж не змогла не поділитися позитивними емоціями щодо занять:

– Я вирішила відвідувати курси, тому що це чудова можливість не тільки оволодіти навичками самооборони, а й навчитися слухати своє тіло й володіти ним, удосконалити свої внутрішні якості: стати більш витривалою, упевненою, терплячою, рішучою. Я дуже вдячна за таку чудову можливість Жіночому рухові «За Майбутнє», особливо Ірині Сусловій та Олі Максим’як. Уже після перших занять мої очікування від тренувань безперечно виправдалися.

Радію, що в нас така старанна, енергійна та бойова жіноча команда та дуже компетентний і мудрий тренер. Ось чому після тренувань мене завжди переповнюють позитивні емоції та адреналін, з’являються мотивація та натхнення. Неймовірно тішуся, що «Жіночий десант» стартував і в Луцьку.

Ось так завдяки ініціативі руху «ЗА Майбутнє» понад півсотню лучанок стали учасницями «Жіночого десанту» та  мають можливість двічі на тиждень тренуватися у приміщенні спорткомплексу «Колос», що у 33-му мікрорайоні Луцька. Користуючись нагодою, дівчата дякують також директору Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрієві Авраменку. І тепер жодна з учасниць не сумнівається: їй усе під силу!

У Луцьку «висадився» жіночий десант

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк
В тему

Останні матеріали