В центрі уваги

Табата на EVA Blog — ефективна система фізичних вправ

Табата на EVA Blog — ефективна система фізичних вправ

Що таке Табата

Метаболічні тренування, адже саме так називають вправи Табата, прискорюють обмін речовин і дозволяють ефективно зменшити непотрібну жирову тканину. Великою перевагою цих тренувань є залучення багатьох груп м’язів, що дуже благотворно впливає не тільки на загальний вигляд фігури.

Табата поєднує анаеробні та аеробні вправи, що дозволяє одночасно покращувати працездатність та витривалість організму. Додатковим ефектом вправ Табата є досить швидке зменшення жиру в організмі та набуття ним стрункості. Хоча тривалість вправ надзвичайно мала, але їх інтенсивність дозволяє досягти чудових результатів. Більш докладно ознайомитися з цією оздоровчою системою можна на EVA Blog (веб-сайт https://blog.eva.ua/tabata-v-chomu-efektivnist-takogo-rezhimu-trenuvan/).

Підготовка

Вступ до тренувань повинен включати не лише розминку м’язів, а й вправи на розтяжку, наприклад, згини та повороти тулуба, махи руками та ногами, присідання, стрибки зі скакалкою, біг на місці.

Розминка повинна тривати кілька хвилин, і на неї особливо слід звернути увагу новачкам, які часто виконують її недбало. Такий підхід у випадку вправ Табата тягне за собою підвищений ризик отримання травм.

Щоб тренування було ефективним, необхідне також збалансоване харчування.

Вправи

Правила Табата дуже прості та полягають у виконанні аеробних та інтервальних вправ з максимальною інтенсивністю (з урахуванням початкового фізичного стану).

Протягом 4 хвилин занять потрібно виконати 4 раунди вправ. Кожен раунд повинен тривати рівно одну хвилину і складатися з 20-секундних енергійних зусиль і 10-секундного періоду відновлення. Особливо рекомендуються наступні вправи:

  • для черевного пресу;
  • присідання з випрямленими руками;
  • присідання зі стрибками;
  • віджимання;
  • стрибки;
  • випади;
  • біг на місці;
  • вправи зі скакалкою.

Табата для початківців

5-хвилинна розминка, наприклад 15 присідань, 15 нахилів тулуба, 15 поворотів тулуба, 1 хвилина стрибків через скакалку, 1 хвилина бігу на місці.

  1. 20 секунд вправ для черевного пресу, 10 секунд відпочинку, 20 секунд вправ, 10 секунд відпочинку;
  2. 20 секунд стрибків із скакалкою, 10 секунд відпочинку, 20 секунд бігу на місці, 10 секунд відпочинку;
  3. 20 секунд віджимань, 10 секунд відпочинку, 20 секунд віджимань, 10 секунд відпочинку;
  4. 20 секунд стрибкових присідань, 10 секунд відпочинку, 20 секунд присідань з випрямленими руками, 10 секунд відпочинку.

Тренування Табата потрібно завершувати вправами на розтягнення та розслаблення м’язів.

Підводячи підсумок, Табата, яка представлена на EVA Blog, — це тренування з ефективним ефектом зменшення ваги тіла. Виконання вправ 2-3 рази на тиждень дозволить досягти швидких та задовільних результатів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: спорт
В тему

Останні матеріали