В центрі уваги

У Луцьку нагородили дітей, які будуватимуть майбутнє України

У Луцьку нагородили дітей, які будуватимуть майбутнє України

Волинських старшокласників навчали, як вигадати власну ідею для бізнесового чи соціального проекту та правильно оформити її, щоб отримати фінансування. Після навчання - Конкурс креативних ідей, де школярі презентували свої проекти, і за кращі з них - отримали цінні подарунки.

Такий проект під назвою “Зробимо Волинь кращою” уже другий рік поспіль організовує факультет економіки та управління Волинського національного університету, - йдеться в публікації на сайті компанії "Інвестор".

“Проект складається з трьох частин. Перша - навчання фінансово-економічної грамотності. Викладачі університету розробили програму і онлайн проводили заняття. Другим етапом була участь в навчальній економічній грі. Пройшовши ці етапи, діти однозначно здобули знання. І як підсумок - підготували власні проекти. На сьогодні проектна діяльність є дуже важливою, це реальне джерело фінансування. Тому дуже важливо вміти писати проекти”, - розповіла завідувачка кафедри обліку та оподаткування Ірина Садовська.

Ректор ВНУ Анатолій Цьось, Андрій Разумовський, заступниця голови правління Фонду "Тільки разом" Катерина Шкльода та Ірина Садовська Цьогоріч в проекті взяло участь більше тисячі старшокласників з різних міст та сіл Волинської області. До Конкурсу креативних ідей відібрали 60 кращих проектів. Компанія “Інвестор” долучилася до визначення та нагородження переможців.

“Приємно бачити в залі стільки ідейних дітей. Є надія, що наша країна стане більш прогресивною і сучасною. Я вірю, що ви побудуєте нову Україну”, - зауважив під час нагородження директор “Інвестора” Андрій Разумовський.

Переможців визначали у 4 секціях. Найкращими стали проекти:

  • Створення молодіжного простору “Place for Teens” - команда учнів луцької школи №12.
  • “Прибуткове навчання” і “Дерево-фенікс” - Соломія Сорока, учениця Світязького ліцею.
  • “Mantrip: Подорожі по Маневиччині” - учні маневицької школи №2: Владислава Шишолік, Карина Кундік, Діана Тимощук, Ілона Романік.

“Перемогу отримали відразу дві мої ідеї. Перша - “Прибуткове навчання”, задум полягає в тому, щоб на уроках трудового навчання учні виготовляли речі на продаж і отримували за це гроші. Я - зі Світязя, в нас користуються популярністю різні сувеніри, в тому числі із дерева. Це все могли б виготовляти учні. Інший проект - вирощування павловнії. Це дерево з найбільшою швидкістю росту в світі, воно за 5 років з одного гектара дає 300 метрів кубічних деревини. І коли його зрізати - знову виростає, до 4 разів”, - розповіла подвійна переможниця конкурсу Соломія Сорока.

Серед інших ідей, які пропонували старшокласники, було також: створення рекреаційної зони біля річки Прип’ять в с. Ветли Любешівського району; створення підприємства для виготовлення і переробки ягід та грибів у с. Люб’язь Любешівського району; створення шкільного соціального підприємства “Формула успіху Торчина”; сортування та компостування сміття у луцькій школі №10; відновлення млина у с. Рудники Маневицького району та багато інших.

Директор компанії “Інвестор” Андрій Разумовський зауважив, що серед ідей є такі, які потрібно реалізувати. Тому він планує після більш детального вивчення проектів школярів обрати один, який допоможе втілити.

Бізнес-плани від старшокласників

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Фото, луцьк, Волинь, освіта
В тему