В центрі уваги

Поради щодо вибору дзеркал для ванної кімнати: гід покупця

Поради щодо вибору дзеркал для ванної кімнати: гід покупця

Дзеркало для ванної - одна з найважливіших складових кімнати і, можливо, навіть одна з найважливіших складових будинку. Незліченні години часто проводяться перед дзеркалом, і важливо вибрати відповідну модель для вашої конкретної ванної кімнати (порівняти ціни). Вибір дзеркала вимагає уважного детального розгляду деяких ключових факторів.

В рамці або без

Моделі можуть бути в рамі, без рами або зробленими на замовлення. Дзеркала в обрамленні стилістично додають ще один вимір, але вони також більш громіздкі, ніж їх аналоги. Крім того, зараз в моді дзеркала без рами через їх плаваючий ефект і мінімалістичну інтеграцію. Також можна придбати рами і дзеркала окремо і сформувати індивідуальний дизайн, проте в цьому випадку установка може трохи ускладнитися. Дзеркала в рамах також можуть призвести до зменшення площі поверхні в порівнянні з елементами інтер'єру без рами. Дзеркала без рам в середньому коштують 1000-2000 грн, без додаткових елементів. Моделі в рамі стартують з 1500 грн і можуть доходити до декількох десятків тисяч за рахунок коштовних матеріалів.

Розмір має значення

Як правило, важливо враховувати розмір туалетного столика або раковини, перш ніж визначати, наскільки великим має бути дзеркало. Зокрема, воно зазвичай не повинно бути ширше ваших меблів чи сантехніки. Це дозволить зберегти пропорції в облаштованому просторі.

Часто буває важко реально відчути розмір потребуємого дзеркала, не побачивши його у власному інтер'єрі. Використовуйте декілька чистих шматків паперу, вирізаних за розміром, а потім приклеєних до стіни та спробуйте візуалізувати реальні пропорції дзеркал різних розмірів для прийняття остаточного рішення.

Варіанти стилю

Дзеркала для ванної бувають самих різних стилів, кольорів і форм. Використання конкретної форми може створити різний акцент у вашій ванній кімнаті, і виконання паперового тесту для цього сценарію також є цінним способом визначити, як будуть виглядати певні форми. Що стосується стилів і декоративного оформлення, зазвичай найкраще простий дизайн.

Тонка обробка, така як хром або матовий алюміній, також є популярним вибором та потенційно хорошим компромісом між дзеркалами в повній рамі і моделями без рами. Окремо можно виділити об'єкти інтегровані в меблі. Функціональні шафи з дзеркальними дверцятами дуже часто зустрічаются в інтер'єрі ванних кімнат.

Функція і використання

Дзеркала - це більше, ніж просто спосіб швидко поглянути на свою зовнішність перед виходом з дому. Тепер вони служать декільком цілям або функціям, таким як сприйняття внутрішнього простору (відображення світла і збільшення кімнати) і навіть зберігання (внутрішній простір для зберігання речей). Крім того, деякі дзеркала мають вбудовану підсвітку для кращого огляду. Моделі с підсвіткою в середньому коштують 3000-3500 грн. Чітко сформулюйте перелік необхідних функцій для дзеркала, окрім відбивачас .

Вимоги до установки

При виборі найбільш підходящої моделі важливо враховувати, як вона буде встановлюватися. Деякі дзеркала приклеюють, в той час як інші фіксують підвішуючи за гачки або кронштейни. Взагалі кажучи, спеціальний клей є найбезпечнішим і довговічним сучасним засобом.

Безпека понад усе, тому використовуйте надійний варіант кріплення. Для дзеркал з вбудованим освітленням слід найняти ліцензованого електрика, щоб переконатися, що вони правильно встановлені та підключені.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Інтер'єр
В тему