В центрі уваги

Як лучанам захистити будинок від блискавки

Як лучанам захистити будинок від блискавки

Порівнюючи карти грозової активності за останні 5 років, кількість грозових днів на території Волинської області збільшилась майже у 2 рази. Тому все частіше люди починають задумуватися про безпеку у власному домі.

Якщо блискавка потрапить у дім, то це може спричинити не лише великі збитки, а й трагічні наслідки.

Аби цього не сталося, рекомендують встановлювати блискавкозахист. А у компанії «Теплий дім» допоможуть знайти саме те, що вам потрібно.

У «Теплому домі» клієнтам запропонують як зовнішній, так і внутрішній блискавкозахист.

Головною функцією системи є те, що вона приймає розряд блискавки і відводить його в землю.

Як розповіли у фірмі, зовнішній громовідвід має один або декілька приймачів, які монтуються на даху будівель, аби не допустити прямого влучання блискавки в будівлю.

«Ця система складається з перехоплювачів, блискавковідводів та заземлення, що захищають будівлю від фізичних руйнувань», - додав інженер-проектувальник Ігор Корінь.

Особливу увагу слід приділити внутрішньому блискавкозахисту, адже він захищає електричне обладнання від імпульсних перенапруг.

«Коли вдаряє блискавка, то 50% напруги йде до системи заземлення, а інші 50%  потрапляють в будівлю, та можуть вивести з ладу електричні прилади. Їх захищають пристроями захисту від імпульсних перенапруг (ПЗІП). ПЗІП розміщують у електричних щитах та безпосередньо в розетку, куди підключається обладнання, що потрібно захистити. Пристрій захисту від імпульсних перенапруг повністю поглинає створену блискавкою надлишкову напругу і не дає вийти з ладу обладнанню», - зауважив інженер-проектувальник.

До слова, по зовнішній системі блискавкозахисту «Теплий дім» співпрацює з львівською компанією «Leo Lightman», яка є  виробником та постачальником компонентів блискавкозахисту.

Варто зауважити, що складно визначити, куди й за яких умов може вдарити блискавка, тому під час розрахунку використовують характеристики ймовірності (середньорічна тривалість грозових днів, геометричні параметри будівлі, особливості архітектури). Зважаючи на такі розрахунки, підбирається категорія захисту і проектується оптимальне технічне рішення.

Комплекс робіт у «Теплому домі» з влаштування блискавкозахисту включає у себе наступні роботи:

  • підготовка документації.
  • доставка матеріалів і обладнання;
  • монтаж блискавкозахисту (земляні та висотні роботи);
  • заміри контуру заземлення;

«У компанії є певний напрямок розвитку, тут дослухаються до монтувальників щодо виробництва певних кріплень, допомагають з роз’ясненням монтажу їхнього кріплення. «Теплий дім» має готові креслення та рішення, які суттєво допомагають в роботі», - резюмує Ігор Корінь.

У магазині вам гарантують:

  • безкоштовну консультацію і допомогу у виборі;
  • оперативну доставку по Луцьку та в будь-яку точку України;
  • можливість вибору зручного способу оплати і доставки;
  • можливість оптової купівлі.

Якщо хочете дізнатися більше, телефонуйте:

(067) 447-0549, (050) 433-7718

Або ж приходьте за адресою:

м. Луцьк, Привокзальний майдан,1.

Пошта: t-dim.com.ua@ukr.net

Youtube

Facebook

Instagram

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, блискавка
В тему

Останні матеріали