В центрі уваги

«Завжди намагаюся бути корисний людям», - Сергій Ковальчук

«Завжди намагаюся бути корисний людям», - Сергій Ковальчук
Сергій Ковальчук

Сергія Івановича Ковальчука, депутата сільської ради Заборольської об’єднаної територіальної громади, знають як чесну, відповідальну, конструктивну, порядну і ділову людину. Нині він  балотується до Луцької міськради з командою партії «Слуга народу», де представлятиме інтереси селян та долучатиметься до процесів розбудови обласного центру Волині.

 За роки праці створено ОТГ європейського рівня

Землі Заборольської об’єднаної територіальної громади приєднали до Луцька. Селянам тепер для вирішення тих чи інших проблем потрібно звертатися до відповідних департаментів міськради. Балотуючись у депутати, Сергій Ковальчук, першочергово хоче зробити ефективною комунікацію між селянами і луцькими органами влади.

«За роки роботи депутатом сільської ради зроблено достатньо багато. Проте є речі, які потрібно завершити. Зокрема, будівництво школи у селі Забороль. Приміщення вже накрите. Вставляються вікна, тобто потрібно починати ремонтні роботи всередині. Поряд з цим будуються велодоріжки у селах нашої ОТГ, що дасть змогу велосипедистам безперешкодно і безпечно їздити з Луцька до нас і навпаки», - зазначає Сергій Іванович.

На думку депутата, подібні облаштування території та інші напрацювання дозволяють говорити про створення ОТГ європейського рівня.

«Варто сказати, що протягом останніх років вдалося запровадити програму «Безпечне місто» на теренах нашого ОТГ. Що мається на увазі? На всіх в’їздах і виїздах наших сіл стоять камери спостереження, які фіксують номери авто, що їздять територією ОТГ». – розповідає депутат.

Депутата хвиліє питання медичного забезпечення краян, тому працює і у цьому напрямку.

«Серед завдань, які ставлю перед собою, - доробити фельдшерсько-акушерський пункт. Він у нас великий. Є денний стаціонар. Ми власними коштами готували лікарів, які нині там працюють», - говорить Сергій.

 Важливо зберегти аграрну сферу

На думку Сергія Івановича, депутатам сільських рад необхідно потрапити до міської ради, щоб відстоювати інтереси селян, допомагати доносити думку людей владі. Якщо не буде діалогу, то влада переведе землі сільськогосподарського призначення у промислові зони. Тоді у мальовничих селах під Луцьком з’являться похмурі небезпечні для здоров’я заводи чи якісь інші подібні споруди.

«Хотілося б зберегти напрацьовану аграрну сферу. Справа в тому, що саме землі Заборольської ОТГ найбільше використовують за призначенням. В нас ефективно працює СВК «Урожай», що є добросовісним платником податків, дає багато робочих місць. Тому дуже важливо продовжити розвивати існуючі потужності». – вважає Сергій Ковальчук.

 Місту потрібні ширші дороги, а підприємцям захист

Перспективу роботи у Луцькій міській раді Сергій Ковальчук  розглядає не лише в контексті опіки інтересів селян Заборольської ОТГ, але і у продуктивній роботі для розвитку обласного центру.

 «У місті занадто великі тротуари встелені бруківкою. Під ними у землі досить часто гнилі теплотраси та інші подібні комунікації. Їх потрібно замінити. При цьому місто розбудовується, потік авто постійно збільшується. Тому, на мою думку, основні магістральні дороги варто розширити – добавити по полосі за рахунок тротуарів. Водії це оцінять, однозначно. Спочатку потрібно все це робити, а вже потім займатися благоустроєм», - вважає пан Ковальчук.

Для більшої привабливості Луцька в очах туристів варто зберегти існуючі напрацювання і створити нові принади для лучан і гостей міста.

«Для молоді потрібно зробити, щоб у місті був МакДональдс. Думаю, що також маємо зберегти дитячу залізницю, яка, насправді, є візитівкою обласного центру. Адже потрібно розвивати туризм. В Європі він приносить великі прибутки». – висловлює думку пан Ковальчук.

Депутата хвилює проблема перенесення Центрального ринку, тому він пропонує своє рішення цього питання.

«На морю думку маємо відстояти місцевих підприємців: залишити Центральний ринок, адже він є своєрідною родзинкою Луцька, колоритним місцем у Старому місті. Його варто лише облагородити: гарно обгородити, спланувати більш раціональне розміщення торгових контейнерів», - пропонує Сергій Іванович.                       

Пан Ковальчук говорить, що місто швидко розбудовується. Кількість населення зростає. Тому маємо розвивати інфраструктуру, щоб лучани могли комфортно жити у своїх мікрорайонах: будуються багатоповерхівки – відразу ж мають закладатися дитячі садочки, школи, торгові центри. Тоді жити буде усім комфортно і зручно.

 Рішення іти до Луцької міськради зі «Слугою народу»

 Іти у депутати Луцької міської ради з цією політичною силою Сергій Ковальчук пояснив тим, що команда має хороший рейтинг. До того ж, за його словами, тут дають можливість працювати, немає тоталітарного керування.

«З цією командою приємно працювати, легко висловлювати свою думку, цікаво бути ініціативним і дієвим. Її кандидат на посаду Луцького міського голови Роман Бондарук імпонує мені своїми ідеями зробити Європу у кожному дворі обласного центру». – говорить Сергій Ковальчук.    

 «Люблю відвертих і прямолінійних людей»

 Сергій Ковальчук зізнається, що працюючи депутатом сільської ради не шукає якоїсь матеріальної вигоди.

«Отримую задоволення, коли добиваюся чогось, наприклад, зробив дорогу у селі. Взагалі, втіливши у життя добру справу, бачу, що це приносить людям радість. Від цього отримую задоволення. Тому люблю працювати з відвертими, прямолінійними людьми», - зізнається пан Ковальчук.

Почуватися щасливим, за його словами, допомагає усвідомлення власної необхідності людям.

«Хочу бути потрібним комусь. Якщо мені цілий день не дзвонять, - я відчуваю дискомфорт. Мені подобається бути задіяним – працювати, вирішувати, допомагати. При цьому буває і важко, але я маю опору у житті. Це моя сім`я: дружина і двоє діток. Вони вірять в мене, підтримують. Опорою є також друзі, бо це перші критики моїх задумів та справ. Витримаю їхню критику – далі буде легше втілювати свої проекти у життя». – підсумовує Сергій Ковальчук.

 Спілкувався С. Легкий

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, вибори, слуга народу
В тему