В центрі уваги

У парку за луцьким РАЦСом встановлять дитячий майданчик. ФОТО

У парку за луцьким РАЦСом встановлять дитячий майданчик. ФОТО

Більше тисячі маленьких лучан щодня гуляють у парку за РАЦСом, проте тут — жодної гойдалки, пісочниці чи інших ігрових елементів для їхнього дозвілля.  Із проханням встановити в парку дитячий майданчик мешканці мікрорайону звернулися до директора Будівельної компанії “Інвестор” Андрія Разумовського.

Для того, щоб детальніше обговорити справу, він ініціював зустріч із місцевими у неділю, 27 вересня.  

“Минулого тижня під час міської толоки ми прибирали в цьому парку і я почув, що люди вже два роки шукають можливість зробити тут дитячий майданчик. Звернув увагу, що в цьому парку справді гуляє дуже багато дітей, від найменших ще у візочках і до школярів. Тому майданчик тут точно потрібен і ми обов’язково його зробимо. Тим більше, що я відчуваю відповідальність за цей парк - кілька років тому саме наша компанія облаштовувала тут доріжки та благоустрій”, - розповів Андрій Разумовський.

До справи він планує залучити й інших бізнесменів, насамперед, тих, які мають поруч заклади харчування, а також - команду партії “ЗА Майбутнє”. До обговорення, окрім Андрія Разумовського, долучилися й інші кандидати в міську раду від цього округу: Віталій Бондар, Тетяна Янчук, Петро Бойко та Світлана Синюк. На зустріч Андрій Разумовський прийшов разом із підприємцем Євгеном Рубіновим, який спеціалізується на обладнанні для дитячого дозвілля.

“Площа парку - велика, три з половиною гектари. Тут цілком можна облаштувати кілька ігрових зон. В одній - гойдалки, пісочниці. В іншій, наприклад, лазалки із канатів, чи невеличку стінку-скалолазку, інші елементи для цілої лінії з перепонами. Взагалі існує величезна кількість обладнання для дитячих розваг, але у нас на майданчиках часто використовують лише кілька стандартних гойдалок та гірок. Ми хочемо зробити в цьому парку цікавіший варіант”, - розповів підприємець.

Батьки, які приєдналися до обговорення, озвучили й інші пропозиції, як покращити відпочинок парку. Вони просять розширити центральну алею, адже тут гуляє стільки батьків із дитячими візочками, що деколи навіть утворюються “корки”. Також місцеві просять встановити додатково лавки: тих, що є - не вистачає. Існує проблема і з освітленням, воно є не у всіх кутках парку.

“Не завадило б облаштувати і спортивну зону. Зараз ми ходимо займатись в 21 гімназію, але там уже встановили паркан і планують закривати територію”, - розповів місцевий мешканець.

Один із бізнесменів, який планує долучитися до встановлення дитячого майданчика - Віталій Ляцевич. Він є співвласником мережі “Coffee&Gelato”.

“Ми маємо торгову точку у цьому парку і в порівнянні з іншими місцями можу впевнено сказати, що тут - найбільше дітей. У будній день тут гуляє не менше тисячі діток. А якогось спеціального місця для їхніх розваг немає. Граються камінчиками і тим, що з дому принесуть. Тому я дуже охоче долучусь до ідеї облаштувати тут дитячий майданчик”, - зауважив Віталій Ляцевич.

Разом із батьками на зустрічі обговорили, де найкраще облаштувати ігрові зони, а також - які саме розваги для своїх дітей вони хочуть.

“Уже завтра я дам завдання нашому проектанту скласти проект ігрової зони, щоб вона була сучасною, з багатьма різними елементами, і обов’язково - безпечною. А поки буде готуватися проект, щоб люди не думали, що ми поговорили і пропали, найближчим часом встановимо нові лавки і пісочницю”, - підсумував зустріч Андрій Разумовський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, діти
В тему