В центрі уваги

Сергій Стрихарчук: «Все моє життя пов’язане з рідним краєм, зокрема з Луцьком та Княгининівською громадою»

Сергій Стрихарчук: «Все моє життя пов’язане з рідним краєм, зокрема з Луцьком та Княгининівською громадою»
Сергій Стрихарчук

Сергій Стрихарчук – досить відома людина на Волині. Сьогодні він – співвласник і директор компанії «Бетон Брук Сервіс», а  також є чинним депутатом Княгининівської сільради, який добре знає проблематику місцевості та шляхи її вирішення.

В процесі децентралізації  Княгининівську громаду об’єднали з Луцьком , тому Сергій, як активна та свідома людина, яка постійно веде діалог з своїми виборцями та громадою міста і бере участь у багатьох міських та сільських проектах, вирішив балотуватися до Луцької міської ради в окрузі №2 від команди Ігоря Палиці – партії «ЗА Майбутнє».

Відповідно перше наше запитання: «Чому саме ця партія?»

«Все дуже просто. Це політична сила, роботу учасників якої я реально бачу на Волині. Я підтримую цю команду, бо це наші з вами земляки, друзі та просто патріоти свого краю. Команда «ЗА Майбутнє» - це самодостатні люди, фахівці з різних галузей, які готові усі свої знання та вміння спрямувати на розвиток нашої об’єднаної територіальної громади .

До того ж в Україні відбувається процес децентралізації. Місцева влада отримала можливість працювати потужніше та ефективніше за рахунок делегованих повноважень та надходжень до місцевих бюджетів. Тому сьогодні настав час сильної та професійної команди «ЗА Майбутнє», яка стратегічно та ефективно розвиватиме нашу громаду».

 

  • По якому округу балотуєтеся? Вже вивчали проблеми та як їх вирішити?

Округ №2.  Це змішаний округ. Сюди входить моя рідна Княгининівська громада, Старе місто Луцька, центр, частина Гнідави та північно-східна частина району вулиці Львівської.

Часто спілкуюся з мешканцями Княгининівської громади та міста, слухаю їхні потреби та побажання. За останні роки відбулося багато позитивних змін, як в сільській громаді, так і у місті Луцьку. Я брав участь у реалізації низки соціальних проектів, наприклад, встановлення дитячих майданчиків, вимощення бруківкою пішохідних доріжок, в облаштуванні скверу поблизу Кафедрального Собору Святої Трійці, облаштуванні алеї в Центральному парку імені Лесі Українки і алеї в парку біля РАЦСу та багато іншого.

Проте роботи на окрузі вистачає. Все ще є двори, які потребують ремонту прибудинкових територій, та вулиці на яких потрібно покращити освітлення та дорожнє покриття. Досі є багатоповерхівки, які ще не створили ОСББ та не беруть участі у програмах щодо енергоефективності, людям потрібна допомога.

  • Напевно вас не вперше це запитують, але навіщо вам депутатство?

Я займався громадською діяльністю, ще до того як став депутатом Княгининівської сільради. Сприяв ефективному вирішенню питань, які були важливими для мешканців. Ініціював облаштування освітлення та дитячих майданчиків, ремонтів доріг, проведення благоустрою та інше.

Відколи почалася війна на Сході  долучаюся до акцій з підтримки дітей з Волновахи (місто на Донеччині, неподалік зони ОСС, - ред.). Щороку на Волинь приїжджає малеча з цього міста, ми влаштовуємо їм пізнавальні екскурсії, розваги, даруємо книги тощо.

Наразі бачу своїм завдання пошук комплексного вирішення першочергових проблем громади, які перераховані вище. Це ті проблеми, які щодня бачать містяни та селяни і саме вони є найбільшою турботою для людей.

Другим пріоритетом для мене є реконструкція комунікацій, наприклад, каналізації. У нашій громаді є ділянки, де взагалі нема каналізації або зливова каналізація об’єднана з фекальною. Це велика проблема, яка впливає на комфорт людей.

Третя важлива тема — реалізація проектів, які заведуть в Луцьку громаду інвестиції та сприятимуть відкриттю нових бізнесів. У цьому випадку вже класичним став приклад  інноваційного центру «Промприлад. Реновація» в Івано-Франківську. В Луцьку без проблем можна реалізувати подібний проект. Потенціал для цього є.

 

  • Лучани, прочитавши ваші слова, подумають, а що їм буде з цього? Який позитивний ефект від такого проекту вони відчують?

В першу чергу це нові робочі місця. Ринок праці на Волині не стоїть на місці і постійно змінюється. На жаль, на нього негативно вплинув коронавірусний карантин. Тисячі людей втратили роботу, а кількість вакансій зменшилася за цей період в 10 разів!

Від безвиході хтось поїхав за кордон, хтось переїхав в інше місто, хтось перебивається підробітками. На жаль, держава поки не може вирішити цю проблему, тому в цьому напрямку має діяти місцева влада. Зокрема, й через створення нових робочих місць завдяки інноваційним проектам.

До того ж такі проекти — це нові надходження в бюджет місцевої громади.

 

  • Розкажіть про ваш бізнес – компанію «Бетон Брук Сервіс». Як ви пережили карантин?

На жаль, карантинні обмеження на Волині та загалом в Україні ще діють. При цьому, роботи по вкладанню бруківки на всіх об’єктах ми не зупиняли. Лише протягом кількох тижнів, у пік розвитку коронавірусу, не працювало виробництво. Решту часу ми працювали з дотримання всіх вимог і рекомендацій Міністерства охорони здоров'я.

Наразі виробництво бруківки повноцінно функціонує. Наші бригади виконують заплановані роботи по дворах у Луцьку, в Центральному парку імені Лесі Українки та інші.

 

  • Останніми роками у Луцьку бруківка набула особливої популярності. З чим це пов’язано?

Все просто: бруківка – це не лише дешево, а й практично та естетично.

До прикладу, у нас наразі існує більше 10 різних форм та 20 варіантів кольорів. Можна підібрати те, що тобі до вподоби, під будь-який ландшафт та середовище. Крім того, тротуарну плитку легше вкладати та за потреби замінювати лише частини. Це економніше, ніж класти асфальт.

Саме тому ми бачимо тенденцію до збільшення міських територій, де основний матеріал для дорожнього покриття – бруківка.

Зліва направо: Сергій Стрихарчук, директор будівельної компанії Інвестор Андрій Разуомвський, радник міського голови Ігор Поліщук, заступник мера Костянтин Петрочук під час висадки дерев у сквері біля кафе «Бенедикт»

Зліва направо: Сергій Стрихарчук, директор будівельної компанії Інвестор Андрій Разуомвський, радник міського голови Ігор Поліщук, заступник мера Костянтин Петрочук під час висадки дерев у сквері біля кафе «Бенедикт»

 

  • Новина про балотування в Луцьку міську раду стала сюрпризом для вашої сім’ї? Як рідні відреагували на неї?

Однозначно не стала сюрпризом. Моя сім’я завжди мене підтримувала в усіх починаннях і вони знають мою непосидючу натуру. Так сталося і в цьому випадку. Звичайно вони розуміють, що наступний місяць буде дуже напруженим і мені доведеться менше часу приділяти сім'ї. Але після виборів обов’язково все надолужимо.

Крім того, сім’я – це те, що змушує мене постійно працювати. Адже ми плануємо й далі жити в Луцькій громаді і хочемо, щоб вона було комфортною, сучасною, розвинутою, яку ставлять у приклад та називають зразковою.

 

Іванна СОЛОМАНЧУК

Фото з архіву Сергія СТРИХАРЧУКА

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, Політика, вибори, Інтерв'ю
В тему