В центрі уваги

Батл фенів: професійний vs звичайний

Батл фенів: професійний vs звичайний

Не кожна дівчина має час або можливості для щоденних походів у салони краси. Однак, завжди хочеться відчувати себе впевнено з розкішною зачіскою. Для таких випадків слід обзавестися феном для створення укладки в домашніх умовах. Жінки опиняються перед вибором: професійний чи побутовий пристрій. Ці типи обладнання для висушування волосся мають відмінності, у яких варто розібратися перед прийняттям остаточного рішення.

Різниця між професійними та побутовими фенами

Існують декілька параметрів, які виділяють просунуті моделі від звичайних:

  1. Потужність. Одна із головних відмінностей інструментів, якими користуються професіонали. Потужність таких моделей перевищує 2000 Вт, завдяки чому пристрої швидше та легше висушують великий об’єм волосся. Майстри у салонах краси обмежені у часі, відведеному на одного клієнта, тому не можуть довго працювати над зачіскою зі звичайним феном. Крім того, потужне обладнання не перегрівається і не змушує вимикати себе декілька разів для «відпочинку».

  2. Варіативність режимів та швидкостей. У просунутих девайсах передбачена максимальна кількість програм, які дозволяють майстру впоратися із укладкою, враховуючи особливості волосся клієнта. Оптимальною є комбінація двох швидкостей та трьох температурних режимів.

  3. Холодне повітря. Корисна функція передбачена у професійних моделях для створення бажаної зачіски. Холодне повітря дозволяє без косметичних засобів надати пасмам волосся необхідну форму на довгий час. Секрет стійкої укладки полягає у чергуванні різних температур із допомогою спеціальної кнопки. Надавши волоссю бажаного вигляду теплим повітрям, майстер вмикає холодне на 4-5 секунд, щоб зафіксувати результат.

  4. Довжина шнура. Побутові прилади використовують у домашніх умовах, де є можливість організувати місце навпроти дзеркала. Для таких випадків достатньо довжини до двох метрів. У перукарнях майстрам необхідно вільно рухатися навколо клієнтів, щоб рівномірно просушити волосся з усіх боків. Тому професійні фени оснащені шнурами більше двох метрів для зручності роботи.

Як обрати девайс для укладки в домашніх умовах

Не спішіть купувати прилад під впливом сучасних тенденцій, спершу проаналізуйте свої потреби та очікування. Якщо ви використовуєте фен тільки коли необхідно терміново висушити волосся, немає сенсу витрачати гроші на професійну модель із різноманіттям функцій. У такому випадку можна обрати простий прилад із середньою потужністю та стандартним набором режимів і швидкостей.

Для тих, хто експериментують із зачісками, укладками та прагнуть влаштувати вдома справжній салон краси, на ринку представлені професійні моделі. Вони відрізняються наявністю додаткових функцій, великою потужністю та відповідною ціною. Важко однозначно сказати, який фен вартий уваги. Кращим варіантом буде той, що відповідає вашим потребам із урахуванням особливостей волосся, частоти використання та інших критеріїв. Відповідальний підхід до покупки фену – гарантія бажаної зачіски.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: краса, техніка
В тему