В центрі уваги

«Україна в нас одна»: як у Луцькому НТУ курсанти складали присягу

«Україна в нас одна»: як у Луцькому НТУ курсанти складали присягу

Курсанти військової кафедри Луцького НТУ урочисто присягнули на вірність народові України.

14 серпня 38 відважних дівчат та хлопців склали присягу в корпусі кафедри військової підготовки.

«Сьогодні в стінах ЛНТУ відбуваються урочистості, які імплементують чергову когорту небайдужих молодих патріотів в лави офіцерів ЗСУ. Це велика честь та відповідальність, це нелегка і важлива місія. Адже чи це офіцер запасу, чи це бойовий офіцер – це та ж сама відповідальність, ті ж вміння та навички. На сході України йде війна, і нехай цей випуск показує ворогу, що є резерв, міць та впевненість. У нас є та сила, яка підсилює обороноздатність країни», - зазначив ректор університету Петро Савчук.

Впродовж двох років навчання, молодь опановувала три спеціальності: «Бойове застосування механізованих підрозділів, частин і з’єднань», «Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії» та «Психологія». Після першого курсу студенти доводили свою вправність під час комплексних практичних занять на полігоні, а після другого - були призвані через районні і міські військові комісаріати на 30-денний навчальний збір.

Також на заході до вітального слова запросили заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Анатолія Костика.

«Насамперед хочу привітати вас за ваш вибір. Потрібно подякувати викладацькому складу, який вклав у вас душу та ректору університету за те, що він створив цю кафедру», - сказав Анатолій Костик.

Отаман Козацького стрілецького братства Володимир Перчук додав:

«Пам’ятайте від сьогоднішнього дня ви є представниками української шляхти. Найкраща зброя – це не та, яка у вас в руках, а та, яка у ваших головах. Ви маєте пам’ятати, що Україна в нас одна, а ворог підступний. До цього постійно потрібно бути готовим».

Зі словами вдячності до присутніх звернулася випускниця кафедри військової підготовки Анастасія Павлосюк.

«Сьогодні дуже визначний день. Хочу привітати всіх з прийняттям присяги на вірність українському народу, хочу вам побажати залишатися відданими присязі не тільки на папері, а й свідомо. Бажаю нам з честю носити звання офіцера ЗСУ та завжди залишатися наполегливими, цілеспрямованими та гідними захисниками України. Ми дякуємо своїм викладачами, які давали необхідні настанови та знання», - сказала випускниця.

Опісля складання присяги для присутніх на урочистостях виступили спортсмени спортивного клубу козацьких бойових мистецтв «Герць» та духовий оркестр.

Також бойовий дух підносили члени Козацького стрілецького братства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, війна на сході україни, ЛНТУ
В тему