В центрі уваги

Як захиститись на час пандемії?

Як захиститись на час пандемії?

Звідусіль лунають повідомлення, що розпочалась друга хвиля пандемії COVID-19 та багато міст опинились в зоні ризику. І якщо літо пройшло більш-менш спокійно, то восени пророкують нові спалахи та жертви. Здається, що літо розслабило громадян та приспало пильність, адже значна більшість нехтує простими засобами гігієни й поводиться так само, як і до спалаху захворювання.

Про що треба пам’ятати?

Навчання в школах, інститутах та робота на великих підприємствах знов стають під загрозу. Через ризик спалаху хвороби деякі міста вже починають ізоляцію та вводять більш жорсткий режим. Захистити себе та родину можна тільки дотримуючись певних правил спілкування та проводячи необхідні процедури з дезінфекції. Щоб знизити ризик зараження, мінімізуйте:

  • фізичні контакти (привітання руками, обійми та поцілунки);
  • не перебувайте занадто довго у великому скупченні людей та в закритих приміщеннях;
  • мінімізуйте використання телефону, а краще спілкуйтесь через гарнітуру (https://allo.ua/ru/naushniki/tip_naushniki-blutus_mono/);
  • провітрюйте приміщення;
  • мийте руки та оброблюйте їх санітайзерами;
  • не торкайтесь обличчя, перебуваючи в загальних місцях та після контакту з незахищеними поверхнями;
  • речі, до яких ви торкаєтесь, найчастіше потребують більш кращого очищення.

Чи треба панікувати?

Як пройде друга хвиля, ще невідомо. Та ситуацію полегшують знання, що і як робити. Маючи вже певний досвід, головне — не панікувати, а дотримуватись усіх правил гігієни та своєчасно застосовувати допоміжні дезінфікуючі речовини.

Маски теж залишаються неодмінним доповненням нашого щоденного життя. Та слід пам’ятати: якщо ви прогулюєтесь на далекій відстані й поряд з вами нікого немає, то краще дихати повітрям. Не забувайте вчасно змінювати одноразові маски чи прати, якщо вони багаторазові. Маска не зможе забезпечити 100%-й захист, проте зможе стримати пилок та інші маленькі речовини, що можуть бути переносниками захворювання.

В цей час не зайвим буде подбати про своє здоров’я більш прискіпливо. Поки сприяє пора року, вживайте фрукти, які містять необхідний вітамінний комплекс та посилюють наш імунітет. Уникайте довгого перебування на сонці та переохолодження через купання в морі або річках. Утримайтесь від вуличної їжі, де є мінімальний захист продуктів від пилу та бруду. Харчуйтесь вдома стравами власного приготування. Не забувайте, що там, де швидко готують їжу, вона може не до кінця просмажуватись та стати причиною різних захворювань.

Зберігайте спокій, дотримуйтесь правил безпеки й бережіть своє здоров’я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: коронавірус, лікування, хвороби, медицина
В тему

Останні матеріали