В центрі уваги

У Луцьку відкрили Центр легкоатлетичних метань: як це було

У Луцьку відкрили Центр легкоатлетичних метань: як це було

На базі спорткомплексу Луцького національного технічного університету запрацював Центр для легкоатлетичних метань.

Урочисте відкриття влаштували 2 липня під час відзначення 54-річчя закладу вищої освіти.

У центрі зможуть тренуватися спортсмени, які займаються метанням ядра, молота та списа. Перше тренування відбулося відразу після відкриття, а учасниця Олімпіади-2016 в Ріо-Де-Жанейро, волянинка Ірина Климець не лише випробувала новий майданчик, а й знімала відео, фотографувала та розповідала через соцмережі про радісну подію в спортивному житті Луцька.

«Насправді, такий центр просто життєвонеобхідний для легкоатлетів Волині, адже такий вид спорту потребує особливих умов для тренування. Загороджена арена, відкрита територія, спеціалізовані доріжки – усе це наближає нас до покращення своїх спортивних результатів та нових перемог», — мовила вона.

Ірина Климець знімала відео для колег-спортменів і не тільки
Ірина Климець знімала відео для колег-спортменів і не тільки

Ректор ЛНТУ Петро Савчук під час урочистої частини події відзначив: «Попри усі карантинні перешкоди та ускладнення, завдяки підтримці та сприяння усіх небайдужих, сьогодні ми маємо честь відкривати цей сектор. Безумовно, це лише перша фаза. Майданчик буде вдосконалюватися, покращуватися та, сподіваюся, стане центром підготовки олімпійських спортсменів».

Від імені партійного Волинського осередку Слуги народи та за дорученням депутата верховної ради Валерія Стернійчука університет з знаменною подією привітав меценат Роман Бондарук.

«Я завжди порівнюю університет з батьком, який виховав багато синів та доньок , які внесли вагомий внесок в розвиток нашої держави. Але в майбутньому він має ще більше виховати синів та дочок, бо Україна живе в важкий час і нам потрібна освічена молодь», — сказав він.

Також меценат привітав спортменів та їхніх тренерів і додав, що з власного досвіду (Роман Бондарук займається боксом та тріатлоном, - ред.) знає як важливо регулярно тренуватися в хороших умовах. Мовляв, це допомагає досягнути кращих результатів.

«Я займаюся тріатлоном і знаю, що без тренуваннь не буде якісних результатів... Сподіваюся, що в майбутньому на цьому полі буде займатися багато волинян», — зауважив він.

Роман Бондарук
Роман Бондарук

Опісля виступів посадовців і гостей президент Національної федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул передав університету сертифікат спортивної споруди – документ, який засвідчує, що вона відповідає усім стандартам, встановленим у легкій атлетиці у світі. А за мить — урочисте перерізання червоної стрічки та перше тренування легкоатлетів.

Якою була ця подія —  на фото Павла Березюка.

Відкриття Центру для легкоатлетичних метань в Луцькому національному технічному університеті

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, спорт, ЛНТУ, освіта
В тему