В центрі уваги

У Луцьку завершилася напружена боротьба шахістів: як це було (фото)

У Луцьку завершилася напружена боротьба шахістів: як це було (фото)

У Луцьку в День святого Миколая завершився Фінал особистого чемпіонату України з шахів серед чоловіків та жінок, в якому взяли участь 20 спортсменів.

Закриття відбулося 19 грудня в залі готелю «Україна» за участю організаторів, суддів та спонсорів заходу – міської ради та підприємства «Кромберг енд Шуберт».

«Швидко пробігли ці 10 днів. Ми жили однією сім’єю, хоч і змагалися. Самі турніри відбулися в дружній атмосфері, попри напружену боротьбу, але з повагою учасників один до одного та до суддівської колегії, все пройшло чудово», - зауважив голова колегії суддів Федерації шахів України Олег Товчига.

Нагадаємо, змагання організували у 9 турів, в яких грали 10 жінок та 10 чоловіків.

У Луцьк приїхали гравці зі Львова, Києва, Харкова та Одеси.

«Мені приємно у День святого Миколая відзначати переможців. Ідея провести цей чемпіонат в Луцьку виникла десь два місяці тому. Дуже переживав, бо був начуваний у певній капризності наших учасників, і ми не хотіли вас розчарувати, тому ретельно готувалися. Гасло нашого міста «Луцьк –приємне відкриття. Сподіваюся, що для вас так і було, тому чекаємо вас знову», - зазначив фінансовий директор компанії «Кромберг енд Шуберт» Олександр Шаварський.

«Всі учасники шахових змагань, які відбувалися у Луцьку, відкликалися про приємну атмосферу в місті. Маю надію, що ми зустрінемося ще раз», - сказав технічний директор корпорації Славомір Качмарек.

Радник міського голови Ігор Поліщук подякував підприємству «Кромберг енд Шуберт» за підтримку розвитку спорту в обласному центрі Волині, які цього року надали фінансову допомогу в сумі більше 4 мільйонів гривень.

В останній день зустрічі учасників усім вручили щедрі подарунки, медалі дипломи та кубки.

Шаховою королевою стала Наталія Жукова, а королем – Євгеній Штембуляк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, змагання, спорт
В тему